Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague 28. hafta: Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 84-79 mağlup etti – 2022 Final Four’un yeni adresi Belgrad

Turkish Airlines EuroLeague’in 28. haftası, İstanbul derbisine sahne oldu. Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk ettiği Fenerbahçe Beko’yu 84-79 mağlup etti. Bu sonuçla Efes 14. galibiyetini alarak yedinci sıraya yükselirken sarı-lacivertliler, 12 galibiyet – 13 mağlubiyetle 10. sırada konumlanıyor.

41-25 sona eren ilk devrenin ardından Fenerbahçe Beko geri dönüşü gerçekleştirdi ancak üst üste üçüncü deplasman mağlubiyetine engel olamadı. Anadolu Efes’in yalnızca sekiz top kaybı yaptığı maçta Vasilije Micic ve Rodrigue Beaubois ikilisi toplam 44 sayı üretirken, bir haftada dördüncü maçına çıkan Shane Larkin 10 sayı, 5 ribaund, 9 asist ile oynadı.

Fenerbahçe Beko’da 26 üç sayılık denemede sekiz isabet kaydedilen karşılaşmada Dyshawn Pierre – Achille Polonara ikilisi, toplamda 34 sayı – 14 ribaund ile oynadı. Şehmus Hazer 13 sayı, 5 asist ile katkı sağladı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bu sezon iki İstanbul temsilcisinin üç kulvarda yaptığı beş maç sonucunda, Anadolu Efes’in dört, Fenerbahçe Beko’nun bir galibiyeti bulunuyor.

Aleksandar “Sasha” Djordjevic

EuroLeague’de 28. hafta, Rus takımlarının organizasyona katılımının dondurulmasının ardından CSKA Moskova, Zenit St Petersburg ve UNICS Kazan parkeye çıkmadan altı müsabakayla sonlandı. Şu anda Zenit ve CSKA playoff resminde sırayla beş ve altıncı sırada bulunurken Monaco, 14 galibiyet – 14 mağlubiyetle UNICS Kazan’ın yerine sekizinci sıraya yükseldi.

EuroLeague Final Four’un yeni adresi Belgrad

EuroLeague’in aldığı karar neticesinde 19-21 Mart tarihlerinde gerçekleşecek 2022 Final Four, Berlin yerine Belgrad’ta yapılacak. Organizasyonun, Alman başkentindeki pandemi durumu sebebiyle ileri bir tarihte Berlin’de yapılmasına karar verildi.

2018’de Real Madrid’in Fenerbahçe Beko’yu mağlup ederek kupayı kazandığı Final Four’a ev sahipliği yapan Belgrad ve Stark Arena, Barcelona, Madrid, Berlin ve İstanbul’la birlikte organizasyona birden fazla kez ev sahipliği yapan şehirlerden oldu. 15,500 kapasiteli Stark Arena, 2004’ten beri basketbola hizmet ediyor.

Turkish Airlines EuroLeague’de 28. haftanın ardından puan durumu:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.