Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’a “helalleşmeye” gidiyor – Diyarbakırlılar ziyarete ne diyor?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,
helalleşme çağrısının ardından daha önce iki kez ertelediği Diyarbakır ziyaretini yarın (10 Mart) gerçekleştirecek. Medyacope‘tan Ferit Aslan, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden beklentilerini Diyarbakırlılar’a sordu.

“İş yok, güç yok, kimseden bir beklentimiz yok”

Diyarbakır sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlar siyasetçilere güvenlerini yitirdiklerini belirtiyor. Hukuk ve demokrasi talebi öne çıkarken, hayat pahalılığı da en çok şikayet edilen konuların başında geliyor. Bir vatandaş, “İş yok, güç yok, kimseden bir beklentimiz yok” derken konuştuğumuz başka bir vatandaş ise “Kılıçdaroğlu’ndan bir şey beklemiyoruz, zayıf kalıyor. Siyasete karşı umutsuzluk artıyor” diyor. Bir diğer vatandaş da “Siyasete karşı umutsuzluk var. Herkes eziyet çekiyor, muhalefet muhalefetliğini yapamıyor. İktidar da meydanı boş buluyor. Muhalefetin HDP’yi dışlaması doğru değil, HDP olmadan muhalefet bir başarı elde edemez” diyerek tepkisini dile getiriyor.

“Gerçek bir siyasetçi var, o da içeride”

Kılıçdaroğlu’ndan bir beklentisinin olmadığı söyleyen başka bir vatandaş ise “Hiçbir şey değişmez. Beklentim yok, gelip çayını içer gider. Gerçek bir siyasetçi var, o da içeride. Ekrem İmamoğlu’na dair umudumuz vardı, o da boş çıktı, siyaset yalandır” diyor. Başka bir vatandaş ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan beklentisinin olduğunu söylüyor.

“Parlamenter sistem daha iyiydi”

“Parlamenter sistem daha iyiydi” diyen bir vatandaş da “Belki CHP şimdiki iktidardan çok iyi olmasa da biraz iyi olur diyorum” görüşünü dile getiriyor. Diğer bir vatandaş da “HDP’yi aralarına alsalardı iyi olurdu, halk zor durumda” diye konuşuyor.

“CHP, Kürtler sayesinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de yerel seçimi kazandı, hani ne yaptılar?”

“Şimdiye kadar gelen her siyasi parti Kürtler’i kandırdı” diyen bir vatandaş ise şunları söylüyor:

“Kardeşlik ve demokrasi dediler ama hiçbir şey yapmadılar. Sonra söylediklerini inkâr ettiler. CHP, Kürtler sayesinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de yerel seçimi kazandı, hani ne yaptılar? Demirtaş’ı içeri attılar ve hiçbir şey yaptıkları yok.”

“Belki CHP bunlardan daha iyi olur”

Hayat pahalılığından yakınan başka bir vatandaş ise “Ailemi geçindiremiyorum. 20 yıldır aynı pantolonu giyiyorum. Eşim bile benden sıkıldı. Artık bunların değişmesi lazım. Belki CHP bunlardan daha iyi olur” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.