Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam ediyor: Lionel Messi, Santiago Bernabeu deplasmanına geri dönüyor

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda rövanş ayağı, bugün (9 Mart) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Sahasında oynadığı ilk karşılaşmayı 1-0 kazanan yıldızlar karması Paris Saint-Germain (PSG), Santiago Bernabeu Stadyumu’nda turnuvanın açık ara en başarılı kulübü Real Madrid’e konuk olacak. Günün diğer maçında Manchester City, 5-0 kazandığı maçın rövanşında Sporting Lizbon ile sahasında kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Gecenin maçında Real Madrid’in konuğu Paris Saint-Germain 

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu rövanş maçında Paris Saint-Germain’i (PSG) konuk edecek. Santiago Bernabeu Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 23.00’te başlayacak. Karşılaşmayı, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie yönetecek. 

Real Madrid, zoru başarmayı amaçlıyor

Şampiyonlar Ligi’ni 13 kez müzesine götüren ve bu alanda açık ara zirvede yer alan Real Madrid, PSG’yi saf dışı bırakmanın planlarını yapıyor. Carlo Ancelotti’nin ekibi, 27 haftası tamamlanan LaLiga’da liderlik koltuğunda oturuyor. 

Inter, Sheriff Tiraspol ve Shakhtar Donetsk’in bulunduğu D Grubu’nu 15 puan ile zirvede noktalayan İspanya temsilcisi, PSG ile deplasmanda oynadığı son 16 turu ilk maçında sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Eflatun-beyazlılar, ilk maçını kaybettiği son 10 Şampiyonlar Ligi eleme turunun dokuzunda turnuvaya veda etmekten kurtulamadı. Öte yandan Real Madrid, Avrupa kupalarında PSG’yi konuk ettiği son beş maçın dördünde sahadan galibiyet ile ayrılmayı başardı. 

Carlo Ancelotti’nin PSG maçındaki en büyük kozu, son haftaların formda ismi Karim Benzema olacak. Devler Ligi’nde oynadığı son 11 iç saha maçında 12 kez fileleri sarsan Fransız yıldız, bu turnuvada Cristiano Ronaldo ve Raul’un ardından en fazla gol sevinci yaşayan Real Madrid futbolcusu konumunda. 

PSG, yıldızlarına güveniyor

Kadrosunda Gianluigi Donnarumma, Marquinhos, Marco Verratti, Kylian Mbappe, Neymar ve Lionel Messi gibi dünyaca ünlü yıldızlar bulunan PSG, Real Madrid karşısına mutlak çeyrek final parolası ile çıkacak. PSG, 27 haftası tamamlanan Fransa Ligue 1’de en yakın takipçisi Nice’in 13 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. 

Manchester City, RB Leipzig ve Club Brugge’un bulunduğu A Grubu’nu City’nin arkasında ikinci sırada tamamlayan PSG, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşmak istiyor. Sahasında oynadığı ilk maçı Kylian Mbappe’nin son dakikada attığı gol ile 1-0 kazanan Fransa temsilcisi, İspanyol rakipleri ile deplasmanda oynadığı son sekiz maçta sadece bir galibiyet alabildi. PSG, aynı zamanda Devler Ligi’nde oynadığı son dört deplasman maçını da kazanamadı.

Mauricio Pochettino’nun Real Madrid karşısındaki en büyük kozu, Fransız yıldız Kylian Mbappe olacak. Opta verilerine göre Mbappe, geçen sezondan bu yana Şampiyonlar Ligi’nde en fazla gol ile sonuçlanan akan oyun dizisine dahil olan futbolcu konumunda (17). Öte yandan Lionel Messi, Real Madrid’e karşı resmi maçlarda sahada kaldığı son 695 dakikadır gol sevinci yaşayamıyor. Barcelona forması ile Real Madrid’e karşı etkili performanslar sergileyen Messi, eşleşmenin ilk ayağında penaltı vuruşundan faydalanamamıştı. 

PSG’nin UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Real Madrid’i 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş ayağında bugün (9 Mart) oynanacak karşılaşmalar:

Real Madrid-Paris Saint-Germain  (TSİ, 23.00) (0-1)

Manchester City-Sporting Lizbon (TSİ, 23.00) (5-0)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.