Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da servis esnafı da eylemde: “Hükümetin daima yanında olduk ama ev geçindirmeye çalışan esnaf adeta çalışarak batıyor”

Ankara’da otobüs ve dolmuş esnafının kontak kapatarak zam talep etmesinin ardından bugün de C plakalı servis aracı şoförleri açıklama yaparak sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. C plakalı servis araçlarıyla personel ve öğrenci taşımacılığı yapan yedi bin 329 servis esnafı, akaryakıt zamları nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirtti ve yetkililerden çözüm talep etti. Ser Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Seyfi, İskitler’de yaptığı basın açıklamasında “Biz servis taşımacılığı yapan esnaflar, hükümetimizin daima yanında olmuş, vatan ve millet âşığı insanlarız. Ülkemiz genelinde servis taşımacılığı yaparak evini geçindirmeye çalışan esnaf adeta çalışarak batmaktadır” dedi.

Ankara’da servis taşımacılığı yapan yedi bin 329 adet C plaka sahibi esnaf adına konuşan Ser Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (SERKOP) Başkanı Halil İbrahim Seyfi, salgın sebebiyle 2020 yılında yüz yüze eğitime ara verildiğini, devlet kurumlarında çalışan memurların yarı zamanlı çalıştığını birçok çalışanın da evden çalışmaya geçtiğini hatırlattı. Servis esnafının işlerini kaybettiğini ve maddi sıkıntı çektiğini dile getiren Seyfi “O dönemde devletimiz bize nakdi yardım yaparak, kredi borçlarımızı öteleyerek bir nebze de olsa esnafa yardımda bulunmuştu” diye konuştu.

“Vatan millet âşığıyız”

Akaryakıt ve diğer giderlerin “aşırı yükseldiğini” vurgulayan Seyfi, kazançlarıyla akaryakıt masrafını bile karşılayamadıklarına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Ülkemiz genelinde servis taşımacılığı yaparak evini geçindirmeye çalışan esnaf adeta çalışarak batmaktadırlar. Biz servis taşımacılığı yapan esnaf, hükümetimizin daima yanında olmuş, vatan ve millet âşığı insanlarız. Bizler, Türkiyemizin hem bugününü hem de yarınını taşıyan servisçi esnaflarız. Bizler, acilen hükümetimiz tarafından ihtiyaçlarımızın ve isteklerimizin yerine getirilmesini arzu ediyor ve istiyoruz.”

Ankara servis esnafının basın açıklamasında “Hükümetimizden isteklerimiz” başlığıyla dile getirdiği talepler ise şöyle:

“-Ticari araçların kullandığı akaryakıttan ÖTV’nin alınmaması,

– Servis taşımacılığı yapan esnafların yıllık bilançosu 240.000 TL den az olanların vergiden muaf olması.

– Aylık 25.000 TL tutarın altında kesilen faturalardan tevkifat uygulanmasının kaldırılması.

– Vergi, SGK ve Kredi Kefalet kooperatiflerine ödenmesi gereken ve ödenemeyen taksitlerimizin faizsiz ötelenmesi.

-Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında servis araçlarına uygulanan yaş sınırlandırılmasının kaldırılarak, ilgili bakanlıkların yayınladığı yönetmeliklerde belirtilen yaşlarla ilgili kriterlerin uygulanması.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.