Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan okullarda başörtüsü yasağını onayladı

Hindistan’ın Karnataka eyaletindeki Yüksek Mahkeme, bugün (15 Mart) okullarda başörtüsü yasağını onayladı. Mahkeme Başyargıcı Ritu Raj Awasthi, “Müslüman kadınların başörtüsü takmasının İslam inancında temel dini uygulamaların bir parçasını oluşturmadığı kanaatindeyiz” dedi.

Hindistan’ın Karnataka eyaletindeki bazı okullar geçen ay, Eğitim Bakanlığı’nın emrini gerekçe göstererek başörtüsü takan öğrencilerin okula girmesini yasaklamıştı. Yasak, Müslüman öğrencilerin ve velilerin protestolarına yol açarken okullar üç gün süreyle kapatılmıştı.

Karnataka Yüksek Mahkemesi, başörtüsü yasağını onayladığını duyurdu. Mahkeme Başyargıcı Ritu Raj Awasthi, “Müslüman kadınların başörtüsü takmasının İslam inancında temel dini uygulamaların bir parçasını oluşturmadığı kanaatindeyiz” dedi.

Karardan önce, yetkililer Karnataka’da okulların kapatıldığını duyurdu. Ayrıca eyaletin bazı bölgelerinde kalabalıklar halinde toplanmak yasaklandı.

Protestoların başladığı Karnataka’nın Udupi kentinde üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olan Ayesha Imthiaz, okulunu bırakmayı düşündüğünü söyledi. Imthiaz, pek çok Müslüman kadın öğrencinin de aynı şeyi yapmayı planladığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.