Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Mehmet Öz, senatör seçilirse Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan ünlü kalp ve damar cerrahı ve sunucu Dr. Mehmet Öz, senatör seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı. Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ile bilinen Dr. Öz, Trump’ın partisi Cumhuriyetçi Parti’den Pensilvanya eyaletinde ABD Senatosu’na girmek için yarışacağını açıklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dr. Mehmet Öz, çifte vatandaşlığının seçim kampanyası sürecinde dikkat dağıtıcı olduğunu söyleyerek, senatör seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı.

Dr. Mehmet Öz

Türk vatandaşlığından bu zamana kadar çıkmamasının en büyük nedeninin annesinin tedavisi olduğunu belirten Dr. Öz, ailesiyle görüştükten sonra, senatör seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Dr. Öz, Cumhuriyetçi Parti’deki rakibi David McCormick tarafından çifte vatandaşlığı nedeniyle eleştirilerin odağındaydı. McCormick, Dr. Öz’ün açıklamasının ardından, kendisinin Türk vatandaşlığından hemen şimdi vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

McCormick’in kampanya sözcüsü Jess Szymanski, geçen ay Dr. Öz’ün çifte vatandaşlığı varken nasıl “önce Amerika” diyeceğini sorgulamıştı. Dr. Öz ise McCormick ve ekibinin kendisine yönelttiği bu eleştirileri “umutsuz”, “utanç verici” ve “bağnaz” diye yorumlamıştı:

“Rakibim Dave McCormick’in göçmenlerin çocuğu olarak bana karşı saldırıları, geçmişte Katolikler ve Yahudiler hakkındaki karamaları hatırlatıyor. McCormick’in bu utanç verici taktiğe başvurmasının nedeni kendisinin umutsuz bir kampanya süreci yönetiyor olması.”

Dr. Öz, senatör olarak seçilmesi halinde ABD Senatosu’na giren ilk Müslüman olacak.

Dr. Öz, ABD Senatosu’na adaylığını aralık ayında sosyal medya hesabından duyurmuştu. Öz mesajında, “Pensilvanya eyaletinden ABD Senatosu için yarışıyorum çünkü Amerika’nın Vaşington’daki sorunu çözmek için muhafazakâr bir Cumhuriyetçi Parti’ye ihtiyacı var. Ülkemizin hastalıklarını iyileştirmek için adım atan birinci sınıf bir cerrah, savaşçı ve sağlık savunucusuyum” demişti.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.