Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna işgali ve Rusya’dan beyin göçü – Hilal Seven ile söyleşi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası binlerce Rus, vicdani ve/veya ekonomik sebeplerle ülkesini terk etti. Tahminler 24 Şubat’tan bu yana en az 200 bin Rus’un eski Sovyet Cumhuriyetleri ile Türkiye’ye gittiğini gösteriyor. Konuyu The Times gazetesi için haberleştiren gazetecilerden Hilal Seven‘le konuştuk. 
Seven, Rusya’yı terk edenlerin çoğunun genç olduğunu ve ya savaş karşıtı olduklarından siyasi ya da ambargolar yüzünden iş alanları daraldığı için ekonomik sebeplerle ülkeden ayrıldıklarını anlattı. Seven’in haberi için konuştuğu Ruslar arasında, oğullarının askere alınıp savaşa gönderilmesinden endişe ederek yurtdışında eğitim imkanı araştıran aileler de var. Rusya’da sıkıyönetim ilan edilmesi endişesinin yaygın olduğunu da belirten Seven, ülkeden ayrılanların özellikle Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye’yi tercih ettiklerini söylüyor. Ülke tercihlerinde hangi etkenler belirleyici, Rusya’dan göç edenlerin sayısı artacak mı? Yanıtlarını yayınımızda bulabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.