Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantinli eski milli ragbici Federico Martin Aramburu, Fransa’nın başkenti Paris’te vurularak öldürüldü

Eski Arjantin Ragbi Milli Takımı oyuncusu Federico Martin Aramburu (42), pazartesi (21 Mart) gününün ilk saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te vurularak öldürüldü.

Eskş Arjantin Ragbi Milli Takımı oyuncus Federico Martin Aramburu, dün (21 Mart) Fransa’nın başkenti Paris’te vurularak öldürüldü. Cinayeti “İğrenç” diyerek kınayan Aramburu’nun ailesi, polisin “sakince” çalışmasına izin verilmesi çağrısında bulundu. Öte yandan vahim olayın ayrıntıları da gün yüzüne çıkmaya başladı. L’Equipe gazetesinin haberine göre, 42 yaşındaki Aramburu’nun barda bir grup insanla tartışırken görüldü ve daha sonra aracındayken kendisine ateş açıldı. Paris Savcılığı cinayetle ilgili soruşturma açarken, polisin üç şüpheliyi aradığı bildirildi. 

Arjantin Ragbi Milli Takımı’nda da 24 kez forma giyen Aramburu, 2007 Dünya Kupası’nda iki gol atarak ülkesinin turnuvayı üçüncü sırada tamamlamasına katkı sağlamıştı. Aramburu’nun geçmişteki başarıları, ragbi dünyası tarafından unutulmadı. Öyle ki Fransa’nın Stade de France’da İngiltere’ye karşı oynadığı Six Nations finalinden önce Aramburu’nun kariyerinden bazı kesitler, stadyumdaki dev ekranda gösterildi. 

Aramburu’nun Fransız kulübü Biarritz’deki eski takım arkadaşı Dimitri Yachvili, emekli sporcunun ani ölümü ile ilgili konuştu. Sud Ouest gazetesine demeç veren Yachvili, “Ragbi, hayatı seven bir kardeşini kaybetti. O, her zaman pozitif, canlı ve enerji doluydu” dedi. Biarritz kulübü de Aramburu ve ailesi için taziye mesajı yayınladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.