Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yıllar sonra bir ilk: İtalya ile Arjantin, “Finalissima”da karşı karşıya gelecek

Futbol dünyasında 29 yıl aranın ardından bir ilk yaşanacak. EURO 2020 şampiyonu İtalya ile Copa America 2021 şampiyonu Arjantin, 1 Haziran’da “Finalissima” adı verilen kupa için karşı karşıya gelecek.

Arjantin ile İtalya, “Finalissima”da karşılaşacak

Futbolseverler, 1 Haziran Çarşamba günü dev bir karşılaşmanın heyecanını yaşayacak. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) şampiyonları, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda karşı karşıya gelecek. “Finalissima” adı verilen kupayı kazanmak için EURO 2020 şampiyonu İtalya ile Copa America 2021 şampiyonu Arjantin’i karşı karşıya getirecek maç, Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak. 

Wembley Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşmanın bilet satışları, UEFA’nın sitesinden 24 Mart Perşembe günü satışa sunulmaya başlanacak. 86 bin seyirci kapasiteli statta bilet fiyatları 25 ile 99 sterlin arasında değişecek.

UEFA ve CONMEBOL,  “Finalissima” adı verilen kupa ile ülkeleri ve kültürleri kaynaştırarak, taraftarlar arasında birleştirici güç olmayı hedefliyor.

29 yıllık özlem sona eriyor

Avrupa ve Amerika şampiyonları, son olarak 1993 yılında karşı karşıya gelmişti. Avrupa Futbol Şampiyonası galibi Danimarka, Copa America’da mutlu sona ulaşan Arjantin ile Artemio Franchi Kupası’nda kozlarını paylaşmıştı. Arjantin’in Mar del Plata şehrinde bulunan Jose Maria Minella Stadyumu’nda oynanan maçta Diego Armando Maradona’nın Arjantin’i, penaltılar ile şampiyonluğa uzanmıştı. İki kıtanın şampiyonlarının ilk randevusunda ise Fransa, 1985’te, Uruguay’ı 2-0 mağlup etmişti.

Arjantin’in Danimarka’yı mağlup ettiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.