Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Mardin’i ziyaret etti


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Mardinliler Federasyonu’nun (İMAF) davetlisi olarak Mardin’i ziyaret etti. Soyer, Mardin’in Türkiye’nin en kadim kültürüne ev sahipliği yaptığını söyledi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mardin’de önce CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ardından tarihi çarşıda esnaf ziyaretinde bulunan Soyer, İMAF Başkanı Ahmet Tunç’un onuruna verdiği yemeğe katıldı. Yemekte sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile bir araya gelen Soyer, İzmir’de çok güçlü bir Mardin ekibi olduğunu ve uyum içinde hep birlikte yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Mardinliler’e hep çok yakın hissetmiştik kendimizi ama bugün buraya gelince bunun ne kadar güçlü bir kökten beslendiğini de görmüş olduk. Mardin, Türkiye’nin en kadim coğrafyalarından biri, en güzel coğrafyalarından biri ve en kadim kültürüne ev sahipliği yapan bir şehir. Burada olmaktan, Mardinli kardeşlerimizle buluşuyor olmaktan çok mutluyum. İzmir’de söylediğimiz bir şey var: Biz büyük bir milletiz, çok güçlü bir kadim kültürüz. Bütün mesele bu kültürün renklerini, bu çeşitliliği, bu zenginliği gün ışığına çıkarmaktan geçiyor. El ele vererek, birbirimize omuz vererek çok daha iyi bir memleketi hep beraber yaratacağız.”


İMAF Başkanı Ahmet Tunç ise Soyer’in Mardin’i ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Önümüzdeki uygun bir tarihte sayın başkanımız ve kıymetli hanımefendi başta olmak üzere İzmir’deki bütün ilçe belediye başkanlarımızı ve eşlerini de Mardin programa dahil ederek, hep birlikte İzmir’i Mardin’e taşıyacağız. Bizler İMAF olarak İzmir’deki başkanlarımızı Mardin’de ağırlayacak olmanın heyecanını şimdiden yaşamaya başladık” dedi.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.