Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tebrikler ve teşekkürler: Eczacıbaşı Dynavit 2022 CEV Kadınlar Kupası’nda şampiyon – Halkbank 2022 CEV Erkekler Challenge Kupası’nda gümüş madalyanın sahibi

Eczacıbaşı Dynavit, kadınlar CEV Kupası finalinin ikinci ayağında, Almanya temsilcisi Allianz MTV Stuttgart’ı deplasmanda 18-25, 21-25, 25-18, 24-26’lık set skorlarıyla 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. İstanbul’daki ilk maçı 3-1 kazanmanın avantajını kullanan Eczacıbaşı, setlerde durum 2-0’a geldiğinde şampiyonluğunu ilan etti.

Maça orta oyuncular Laura Heyrman ve Beyza Arıcı, pasör Maja Ognjenovic, pasör çaprazı Tijana Boskovic, smaçörler Hande Baladın ve McKenzie Adams ile libero Simge Aköz’le başlayan Eczacıbaşı Dynavit’te Maja, organizasyonun en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Koç Ferhat Akbaş, maç sonu açıklamasında sezonun ilk kupasını, “Burada çok ciddi bir seyirci baskısı vardı. Finaller zordur ve ilk sete iyi giremedik ama ardından, takımca çok iyi ve kararlı oynadık. Çok mutluyuz. Gelecek sezonlardan önce bu sezonu konuşmak istiyorum, daha kazanılacak iki kupa var, bu takım şampiyonluklar için ciddi savaş verecek” sözleriyle yorumladı.

Tijana Boskovic

Maçın ardından açıklamalarda bulunan milli liberomuz Simge Aköz ise şampiyonluk hakkında şöyle konuştu: “Çok dirençli bir rakip karşısında ilk iki sette önemli üstünlük gösterdik. Takımın her bir bireyi katkı sağladı. Kupayı evimize getirme sözü vermiştik, bu sözü tuttuğumuz için çok mutluyuz. Mükemmel bir atmosfer vardı, bu tribünler önünde kazanmak bizim için çok değerliydi.”

İkinci seti sonlandıran sayı ve şampiyonluk sevinci:

https://twitter.com/trtsporyildiz/status/1506345549708025862

Kaptan Boskovic kupayı kaldırıyor:

Türk ve dünya voleybolunun köklü kulüplerinden Eczacıbaşı Dynavit, uluslararası organizasyonlarda altıncı kupasını kazandı. Turuncu-beyazlı ekip, 2015 ve 2016’da Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı, 2015’te Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) Şampiyonlar Ligi’ni kazanmıştı. Bu zafer Eczacıbaşı’nın, 2018’in ardından ikinci CEV Kupası şampiyonluğu oldu.

2022 kadınlar CEV Kupası, Türkiye’nin voleybolda kazandığı 18. Avrupa şampiyonluğu oldu.

Halkbank gümüş madalya kazandı

Dün (22 Mart) Türk voleybolunun kalbi, Almanya ile birlikte Fransa’da attı. Çok başarılı bir sezon geçiren Halkbank, erkekler CEV Challange Kupası’nı gümüş madalya ile sonlandırdı. Ankara temsilcisi, finalin ikinci ayağında Narbonne Volley’e 3-1 mağlup oldu. TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan ilk maçın skoru (3-1) nedeniyle maç altın sete gitti ve kazanan, 21-19 ile Narbonne oldu.

Halkbank maça; orta oyuncular Graham Vigrass ve Oğuzhan Karasu, pasör Selçuk Keskin, pasör çaprazı Fernando Hernandez, smaçörler Yiğit Gülmezoğlu ve Nicolas Bruno ile libero Volkan Döne’yle başladı.

Bozidar Vucicevic’in altın sette harika servisi:

Kaptan Selçuk Keskin final maçının ardından, “Çok üzgünüz, kupayı hak ettiğimizi düşünüyorduk. Basit hatalardan kaybettik, ev sahibi olmanın avantajını çok iyi kullandılar. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz, umarım lig şampiyonluğuyla bunu telafi ederiz” diye konuştu.

Halkbank bu sezon erkekler CEV Challange Kupası’nda ilk mağlubiyetini, finalde almış oldu.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.