Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA, Finansal Fair Play uygulamasında değişikliğe gidecek

UEFA, Finansal Fair Play’i (FFP) takımların, gelirlerinin sadece yüzde 70’ini harcamasına izin verecek şekilde değiştirmek için hazırlıklara başladı. 

Finansal Fair Play uygulamasında değişiklik hazırlığı

UEFA İcra Kurulu tarafından, 2009 yılının Eylül ayında, futbolun daha kaliteli şartlarda işlemesi amacıyla yürürlüğe giren Finansal Fair Play (FFP) uygulamasında değişikliğe gidilecek. New York Times‘ta yer alan habere göre UEFA, FFP’yi revize etmeye hazırlanıyor. Bu düzenlemeyle birlikte kulüplerin futbol harcamaları, gelirlerinin yüzde 90’ını geçemeyecek. Sonraki üç sezonda ise bu oran yüzde 70’e düşecek. Yapılması planlanan değişiklikler, 7 Nisan’daki yönetim kurulu toplantısında oylamaya sunulacak ve kabul görmesi durumunda UEFA’nın kural kitapçığına eklenecek. Kitapçıktaki “Finansal Fair Play” başlığının ise değiştirilmesi ve yeni sisteme, “Finansal Sürdürülebilirlik Düzenlemeleri” isminin verilmesi planlanıyor. 

Yaptırımlar sertleşecek

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin

Yapılması planlanan değişikliklerinin uygulanmaya başlaması ile birlikte UEFA’nın kulüplere uygulayacağı yaptırım dozajları da artacak. New York Times‘ın edindiği bilgilere göre UEFA, yeni düzenleme ile kural ihlali yapan kulüpleri Avrupa’da bir alt organizasyona düşürebilecek. Öyle ki UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir kulüp, UEFA’nın koyduğu kurallara uymazsa kendisini bir anda UEFA Avrupa Ligi’nde bulabilecek. Öte yandan 2024 yılında yeni formatı ile oynanmaya başlayacak Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde yer alacak kulüplere ise kural ihlalleri durumunda puan silme ve para cezası verilebilecek. 

Kaynak: New York Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.