Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Miami Açık’ta ana tablo maçları başladı: Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz, Iga Swiatek, Naomi Osaka turnuvada mücadele eden bazı önemli isimler

2022 Indian Wells’i takiben Miami Açık, elemelerle birlikte 21 Mart tarihinde başladı ve 3 Nisan gününe kadar sürecek. BNP Paribas Açık gibi Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) ve Kadınlar Tenis Birliği (WTA) 1000 turnuvası olan Miami Açık, sezonun Grand Slam’lerin ardından en önemli organizasyonlarından biri.

Florida’da, Hard Rock Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı organizasyonun ana tablo maçları dün (23 Mart) başladı. Turnuva öncesi Rafael Nadal’ın üçüncü kaburga kemiğinde stres çatlağı olması ve Ashleigh Barty’nin tenisi bıraktığını açıklaması, tenis gündemini belirledi.

Nadal ile birlikte Novak Djokovic ve Roger Federer’in yer almadığı Miami Açık’ta tek erkeklerde öne çıkan isimler, dünya sıralamasında iki numaraya dönen Daniil Medvedev ve dördüncü sıradaki Alexander Zverev.

Miami’ye formlarının zirvesinde gelmeyen ikiliyi hedefleyen isimler ise Indian Wells şampiyonu Taylor Fritz, Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini, Andrey Rublev ve belki de turun en istim üstündeki raketi Carlos Alcaraz.

Tek kadınlarda Naomi Osaka, Indian Wells’e Veronika Kudermetiva’ya kaybetmesi sonucu göz yaşları eşliğinde veda etmişti. Indian Wells’in ardından terapistle görüşmeye başladığını açıklayan Osaka, ilk maçında Avustralyalı Astra Sharma’yı 6-3, 6-4 set skorlarıyla mağlup etti.

BNP Paribas Açık şampiyonu Iga Swiatek, finalisti Maria Sakkari, Simona Halep, Aryna Sabalenka, Anett Kontaveit gibi dünya tekler sıralamasında ilk 10 sırada yer alan raketler, kupaya göz dikmiş durumda.

Ashleigh Barty’nin tenisi bırakmasıyla ilgili haberimiz:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.