Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – Yeniden Esenler: “AKP ve MHP’nin yollarını ayırması hayırlı olur”

Kurgu: Ali Macit & Sema Kızılarslan

“Cumhur İttifakı’nın kaleleri” haber serisinde bugün (24 Mart), İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın yüksek oy aldığı ilçelerden Esenler’deydik. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika görüşmeleri ve seçim barajının yüzde 7’ye inmesinin ardından Ankara kulislerindeki bazı iddialara göre Cumhur İttifakı seçim öncesi yol ayrımına gidebilir. Vatandaşlara bu iddialar hakkındaki düşüncelerini sorduk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son zamanlardaki dış politika görüşmeleri ve açıklanan yeni seçim yasasında barajın yüzde 7’ye indirilmesinin ardından Ankara kulislerindeki bazı iddialara göre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve AKP seçim öncesinde yol ayrımına gidebilir.

Cumhur İttifakı’nın dağılabileceği iddiaları hakkında Esenler’de vatandaşlara mikrofon uzattık. Konuştuğumuz vatandaşların büyük bir kısmı, iddiaların doğru olabileceğini düşündüklerini söylese de olası bir yol ayrımının AKP ve MHP’nin ortak aday çıkarmalarının önünde bir engel olmayacağını düşündüklerini söylediler.

AKP ve MHP’nin yollarını ayırması hayırlı olur”

Esenler’de yaşayan bir vatandaş, AKP ve MHP’nin aynı ittifakta yer almalarına rağmen ideolojilerinin çok zıt olduğunu, bu yüzden iki partinin yol ayrımına gitmelerinin en doğru seçenek olduğunu söyledi. Olası bir yol ayrımının cumhurbaşkanı adayının oy oranını düşürebileceğini dile getiren vatandaş, bu ayrılığın Millet İttifakı için olumlu olacağını düşündüğünü dile getirdi.

“MHP yüzde 4’ten fazlasını alamaz”

Başka bir vatandaş ise kağıt üzerinde böyle bir ayrılığın gerçekleşebileceğini ama cumhurbaşkanı adayı konusunda iki partinin aynı noktada bulaşacağını belirtti. Seçim barajının yüzde 7’ye inmesinin bu yol ayrımında önemi olmadığını söyleyen vatandaş, “2018’de yüzde 11 alan MHP, bu seçimde yüzde 4’ten fazla oy alamaz” dedi.

“MHP asla AKP’den ayrılmaz”

MHP’li bir vatandaş, Ankara kulislerinde dolaşan iddialara inanmadığını ve MHP’nin hiçbir koşulda AKP’den ayrılmayacağını düşündüğünü söyledi. Olası bir dağılmada cumhurbaşkanı adayının oyunun ciddi anlamda düşebileceğini belirten MHP’li vatandaş, “Benim için MHP’nin ne dediği önemli. Partimin desteklediği adaya oy vereceğim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.