Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kalesi İstanbul-Fatih: “Allah bir, Tayyip Erdoğan iki, babamı tanımam onun yanında” 

Medyascope’un “Cumhur İttifakı’nın kaleleri” haber serisinde bugün (1 Mart), Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP), İstanbul’da en çok oy aldığı Fatih ilçesindeydik. Vatandaşlara, muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatını, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elektrik faturalarındaki Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 18’den yüzde 8’e indirmesini sorduk.

Haber: Ali Macit, Ali Deniz Çakır 
Kamera-Kurgu: Ayşegül Karagöz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi genel başkan yardımcılarının yürüttüğü ve parti genel başkanlarının uzlaştığı güçlendirilmiş parlamenter sistem metni, 28 Şubat’ta, altı parti liderinin katılımıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Öte yandan dünkü kabine toplantısının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarındaki KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirildiğini açıkladı. Fatih’teki vatandaşlar, Erdoğan’ın ne olursa olsun ekonomik durumu düzelteceğini, yaşanan krizin nedeninin “koronavirüs” olduğunu söyledi. Fatihli vatandaşlar, güçlendirilmiş parlamenter sistem için altı muhalefet liderin açıkladığı ortak mutabakatı ise “gerçekçi” bulmadıklarını belirtti.

“Allah bir, Tayyip iki, babamı tanımam onun yanında”

Fatih’te yaşayan bir vatandaş, Erdoğan’ı çok sevdiğini belirtirken, “Allah bir, Tayyip iki. Babamı tanımam onun yanında” dedi. Aynı vatandaş, güçlendirilmiş parlamenter sistemin işe yaramayacağını söylerken, ekonomik krizi yine Erdoğan’ın düzelteceğini iddia etti. 

“Allah ömrümden alsın, Tayyip Erdoğan’a versin” 

Fatih’in Çarşamba Mahallesi’nde yaşayan başka bir vatandaş da, Erdoğan’a olan sevgisini belirtirken, “Allah ömrümden alsın Tayyip Erdoğan’a versin” diye konuştu. Türkiye’de ekonominin “çok iyi” olduğunu iddia eden vatandaş, “Ellerinizdeki telefonlara bakın” dedi. 

Gelecek Partisi Fatih İlçe Başkanı Bedir Baysal, son gelişmelerin vatandaşlar üzerindeki etkisini Medyascope’a anlattı. Baysal, toplumun çok kutuplaştığını, AKP’den kopup gelmesine rağmen eski parti arkadaşlarının kendisine selam vermekten çekindiğini, bunun neticesi olarak da Cumhur İttifakı’na gönül vermiş vatandaşların “güçlendirilmiş parlamenter sistemi” desteklemeyeceğini söyledi. Baysal, elektrikte yapılan KDV indirimi konusunda ise “Yüzde 127 zam yapmışsın. Şimdi de yüzde 10 indirim yapıyor. Bu nedir?” diye sordu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.