Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna’da öldürülen gazetecilerin sayısı artıyor: Rus gazeteci Oksana Baulina, Kiev’deki bombardımanda öldü

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, öldürülen gazetecilerin sayısı da artıyor. Rus gazeteci Oksana Baulina, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Rus ordusunun saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Böylece savaşın birinci ayına girerken öldürülen gazetecilerin sayısı beşe yükseldi.

Ukrayna’nın bağımsız haber sitelerinden The Insider adına çalışan Rus gazeteci Oksana Baulina, Kiev’in Podil semtindeki hasarı kaydederken Rus güçlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Insider, bombardımanda bir sivilin daha öldüğünü ve iki kişinin de yaralandığını aktardı ve Baulina’nın ailesine ve arkadaşlarına taziyelerini iletti. Site, “Sivillerin ve gazetecilerin ölümleriyle sonuçlanan ve yerleşim alanları ayrımı gözetmeksizin devam eden Rus savaş suçlarını ve Ukrayna’daki savaşı ele almaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Oksana Baulina

42 yaşındaki Baulina, kariyerine Time Out Moscow ve InStyle gibi dergilerde çalışarak başlamış ve daha sonra Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin Yolsuzlukla Mücadele Vakfı’nın yapımcılığını üstlenmişti. Baulina, vakfın 2021 yılında yasadışı ilan edilmesi ve aşırılıkla suçlanmasının ardından Rusya’dan kaçmak zorunda kalmıştı.

Baulina, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine “askeri bir operasyon” düzenlemesinin ardından geçen sürede ölümü kayıtlara geçen beşinci gazeteci. Mart ayı içinde kameraman Yevhenii Sakun, Brent Renaud, Pierre Zakrzewski ve Oleksandra Kuvshinova da saldırılarda hayatlarını kaybetmişlerdi.

Kaynak: BBC, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.