Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda finalistler belli oldu: Türkiye’yi eleyen Portekiz, İtalya’yı deplasmanda yenen Kuzey Makedonya ile eşleşti – İsveç, Polonya ile kozlarını paylaşacak

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda finalistler, haziran ayına ertelenen İskoçya-Ukrayna karşılaşması dışında belli oldu.

Türkiye’nin Dünya Kupası hayalleri suya düştü

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda yarı final heyecanı, savaş nedeniyle haziran ayına ertelenen İskoçya-Ukrayna karşılaşması dışında sona erdi. 2-1 yenik durumdayken Burak Yılmaz’ın ayağından bir penaltı kaçıran Türkiye, deplasmanda Portekiz’e 3-1 yenilerek elendi. Karşılaşmadaki tek golünü Burak’ın kaydettiği Ay-Yıldızlılar, böylelikle 20 yıldır özlemini duyduğu Dünya Kupası’na katılmayı yine başaramadı. Türkiye’yi Otavio, Diogo Jota ve Nunes’in golleri ile geçen Portekiz ise sürpriz şekilde İtalya’yı eleyen Kuzey Makedonya’nın finaldeki rakibi oldu.  

Burak Yılmaz’ın kaçırdığı penaltı:

https://twitter.com/trtspor/status/1507107407742316556?s=20&t=-gXjWi5K3HQATKKQL-YlyQ

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Portekiz-Türkiye karşılaşması ile ilgili haberimiz:

Burak Yılmaz, milli takımı bıraktığını açıkladı:

Kuzey Makedonya’dan tarihi galibiyet

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda İtalya ile Kuzey Makedonya karşı karşıya geldi. Palermo’daki Renzo Barbera Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi İtalya, maç boyunca rakibine büyük üstünlük kurdu. Ancak Gök Mavililer, Kuzey Makedonya kalesine çektiği 32 şutta da fileleri sarsamadı. 

Dakikalar ilerledikçe moral bulan Kuzey Makedonya, son Avrupa şampiyonuna büyük bir şok yaşattı. Kuzey Makedonya, 90+2. dakikada Aleksandar Trajkovski’nin attığı harika gol ile İtalya’yı elemeyi başardı. Kuzey Makedonya, Dünya Kupası play-off turu finalinde Portekiz ile 29 Mart Salı günü karşı karşıya gelecek.

Müzesinde dört Dünya Kupası bulunan, son Avrupa şampiyonu İtalya, böylelikle üst üste ikinci kez Dünya Kupası finallerinde boy gösteremeyecek. İtalya, 2017 yılında Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda İsveç’e elenerek Rusya’ya gitmeyi başaramamıştı. Gök Mavililer, aynı zamanda ilk kez evinde bir Dünya Kupası eleme maçını kaybetti.

Portekiz’e elenen Türkiye ile Kuzey Makedonya’ya boyun eğen İtalya, 29 Mart Salı günü Konya’da hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Aleksandar Trajkovski’nin İtalya’yı yıkan golü:

https://twitter.com/ssporttr/status/1507111248181305349?s=20&t=-gXjWi5K3HQATKKQL-YlyQ

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Gareth Bale, Galler’i finale taşıdı

Galler, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda Avusturya ile kozlarını paylaştı. Cardiff City Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya Gareth Bale damga vurdu. Real Madrid’in dünyaca ünlü yıldızı Bale, Avusturya filelerini 25 ve 51. dakikalarda iki kez sarsarak Galler’i galibiyete taşıdı. Avusturya’nın tek golünü, 65. dakikada Marcel Sabitzer kaydetti. 

Avusturya’yı 2-1 ile geçen Galler, İskoçya ile Ukrayna arasında Haziran ayına ertelenen karşılaşmayı kazanan taraf ile final maçına çıkacak.

Gareth Bale’in Galler filelerine yolladığı ikinci gol:

İsveç, Çekya’yı uzatmalarda yıktı

İsveç, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda Çekya’yı konuk etti. Stokholm’deki Friends Arena’da oynanan karşılaşmanın normal süresi, golsüz eşitlik ile sona erdi. 110. dakikada ise sahneye çıkan Robin Quaison, kaydettiği gol ile ev sahibi İsveç’i finale taşıdı. 

Çekya’yı 1-0 yenen İsveç, Rusya’nın şampiyonalardan men edilmesiyle maç yapmadan finale kalan Polonya ile eşleşti.

Robin Quaison’ın İsveç’i finale taşıdığı gol:

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde dün (24 Mart) oynanan karşılaşmalar:

Galler 2-1 Avusturya

İsveç 1-0 Çekya

İtalya 0-1 Kuzey Makedonya

Portekiz 3-1 Türkiye

Play-off final maçları:

İsveç-Polonya (29 Mart Salı, TSİ 21.45)

Portekiz-Kuzey Makedonya (29 Mart Salı, TSİ 21.45)

Galler/İskoçya-Ukrayna 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.