Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail, ABD, BAE, Fas ve Bahreyn’den tarihi zirve

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İsrail’in önümüzdeki hafta “tarihi” bir toplantıya ev sahipliği yapacağını söyledi. 27 Mart Pazar ve 28 Mart Pazartesi günleri düzenlenecek zirveye, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas ve Bahreyn dışişleri bakanları katılacak.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan paylaşılan açıklamada, “Bakan Yair Lapid’in daveti üzerine bu pazar ve pazartesi günü İsrail’de tarihi diplomatik bir zirve düzenlenecek” ifadesi kullanıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın İsrailli yetkililerle görüşmek üzere cumartesi günü (26 Mart), İsrail’in başkenti Tel Aviv’e gelmesi bekleniyor. Blinken’ın İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile ikili görüşmesinde Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı da görüşmesi bekleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Fas, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) arabuluculuğunda 2020 yılında imzaladıkları “İbrahim Anlaşmaları” ile birlikte İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı almıştı.

22 Mart Salı günü de Mısır’ın doğusundaki Şarm eş-Şeyh kentinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el-Nahyan bir araya gelmişti. Görüşmenin içeriğine dair ayrıntı verilmeyen haberde, üçlü zirvenin Viyana’daki İran nükleer anlaşması konulu müzakereler sürerken gerçekleştiğine vurgu yapılmıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.