Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venedik’te otelcilerin martılarla başı dertte

İtalya’nın Venedik kentinde oteller, masalara dadanan martılara karşı teyakkuzda. Martılarla mücadele Venedik Otelciler Derneği’nin düzenlediği bir seminere konu olurken bazı otellerde müşterilere martıları uzaklaştırmak için su tabancası dağıtılıyor.

Son yıllarda Venedik’te artan martı sayısı, turistler açısından eğlenceli olsa da otelciler bu konudan şikayetçi. Martılar tarafından kırılan tabak ve bardakları değiştirmek otel çalışanları için can sıkıcı bir hale geldi. Venedik Otelciler Derneği, martılar ile nasıl başa çıkabileceklerine dair bir seminer düzenledi. 

Semineri koordine eden hijyen ve çevre uzmanı Francesco Boemo, martıların korunan türler arasında olduğunu hatırlatarak, caydırıcı çözümler bulmaya çalıştıklarını söyledi. Tartışılan çözümler arasında martıları avlamak için şahinlerden faydalanmak, özel bir akustik sistemle sesler çıkartarak ya da insanlar tarafından algılanamayan ama martılar için rahatsız edici kokular yayarak kuşları kaçırmak da var.

Otellerden bazıları martıları kaçırmak için şahinlerden faydalanmayı denedi ancak bu yöntem pahalı olması nedeniyle sürdürülebilir olmaktan uzaktı.

Gritti Palace Hotel ve Hotel Monaco & Grand Canal ise martıların turuncu rengi sevmediğini öğrenince, konuklarına turuncu su tabancaları dağıtmaya başladı. 

Gritti Palace Hotel’den Paolo Lorenzini, İtalyan basınına verdiği demeçte su tabancalarını kullanmaya gerek bile olmadığını, kuşların onları görür görmez kaçtığını söyledi.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Tuğbanur Toprak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.