Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 25. hafta: Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko’yu son saniye basketi ile yendi – İstanbul derbisinde kazanan Galatasaray NEF

ING Basketbol Süper Ligi’nin (BSL) 25. haftası, heyecanlı maçların ardından sona erdi.

Haftanın kapanış maçında Pınar Karşıyaka, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda lider Fenerbahçe Beko’yu, kazananın son saniyede belli olduğu maçta 74-72 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerde 8/12 üçlük isabetiyle oynayan Melih Mahmutoğlu 29 sayıyla takımı sırtlarken Karşıyaka’ya maçı kazandıran üçlüğü gönderen Amath M’Baye, 24 sayı – 7 ribaund – 4 top çalmayla yıldızlaştı.

Heyecan dolu karşılaşmaya yakışır maç sonu:

İzmir temsilcisinde Berkan Durmaz 13 sayı, 5 ribaund; Fenerbahçe Beko’da Pierria Henry 11 sayı, 6 ribaund, 9 asistle önemli katkı sağlayan isimler oldu.

Haftanın diğer tansiyonu yüksek karşılaşmasında Andreas Pistiolis yönetimindeki Galatasaray NEF, Beşiktaş Icrypex’i Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde 74-62 mağlup etti. Melo Trimble, 18’i üç sayı çizgisinin gerisinden olmak üzere 28 sayı, 9 asist ile maça damga vurdu.

Rondae Hollis-Jefferson çok güçlü bitirdi:

Son haftaların formda takımı Frutti Extra Bursaspor, lig üçüncüsü Darüşşafaka’yı evinde 83-81 ile geçti. Bursa temsilcisinde Kevarrius Hayes, 21 sayı – 9 ribaund – 2 blokla pota altını domine ederken Daçka’da Troy Caupain – Nathan Boothe ikilisinin toplam 51 sayısı, mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Frutti Extra Bursaspor, 2022’de BSL’de çıktığı dokuz maçta yedi galibiyet aldı ve 13-10 derecesiyle 10. sırada playoff mücadelesi veriyor. Bursaspor, 7DAYS EuroCup’ta üç maçtır kazanıyor ve B Grubu’nda yedi galibiyetle sekizinci sıraya yükseldi. Takımın bu yükselişinde önemli payı bulunan Onuralp Bitim, Basketbol Süper Ligi’nde yeni yılda 18.2 sayı ortalaması ile oynuyor.

25. haftada Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Aliağa Petkim’i 97-83 mağlup ederken gerçekleştirdiği #BirKitapDaSenGetir sosyal sorumluluk projesiyle, ihtiyaç sahipleri için binlerce kitap topladı.

Haftanın diğer müsabakalarında Gaziantep Büyükçekmece’yi 80-72, Tofaş Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 98-66, Semt77 Yalovaspor Türk Telekom’u 72-68 ve Bahçeşehir Koleji HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni 105-77 mağlup etti.

Güncel puan durumda playoff resmindeki takımlar sırasıyla; Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Darüşşafaka, Pınar Karşıyaka, Gaziantep, Bahçeşehir Koleji, Galatasaray NEF, Tofaş’tan oluşuyor.

Beşiktaş Icrypex ve Frutti Extra Bursaspor’un playoff mücadelesi sürüyor. Ligde son düzlüğe girilirken Aliağa Petkim, Büyükçekmece ve HDI Sigorta Afyon Belediyesi üçlüsü arasında yoğun bir ligde kalma mücadelesi yaşanacak.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 25. haftanın toplu sonuçları ve puan durumu:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.