KKTC’de vatandaşların sosyal medya hesaplarını incelemek için sosyal medya timi kuruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), vatandaşların sosyal medya paylaşımlarını incelemek ve gerektiği taktirde soruşturma açmak amacıyla Polis Genel Müdürlüğü çatısı altında özel bir tim kuruldu.

Bugün Kıbrıs Gazetesi’nin haberine göre, KKTC Polis Genel Müdürlüğü çatısı altında vatandaşların sosyal medya hesaplarını incelemek amacıyla özel bir tim kuruldu. Haberde, timin başındaki kişinin beğenmediği paylaşımların sahibinin karakola çağrıldığı belirtildi.

Bugün Kıbrıs’a konuşan avukat Öncel Polili, Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde böyle bir timin kurulduğunu doğrulayarak; bu görev için birden fazla personelin atandığını ve bu kişilerin sosyal medya paylaşımlarını incelediklerini belirtti. Polili, “Polise çağrılan birçok insan ile ilgili dava açılacağına inanmıyorum çünkü suç işlemiş değiller” dedi.

Bu uygulama ile KKTC’deki insanların konuşmaması ve kimseyi eleştirmemesi için gözdağı verildiğini belirten Polili, daha önce böylesine geniş boyutlarda bir baskının da uygulanmadığını söyledi:

“Daha önce belirli kişilere dava açarlardı, şu anda sokaktaki insanlara indiler. Zorlu bir süreç geliyor, diktatörlüğe adım kaldı.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.