Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜSİAD yeni başkanını seçti

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yeni başkanını belirledi. TÜSİAD’ın başkanlığına Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan seçildi. 

TÜSİAD 52. Genel Kurulu’nda yeni başkanını seçti. TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan başkanlığı, Simone Kaslowski’den devraldı.

Yeni yönetimde Cevdet Alemdar, İzel Levi Coşkun, Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Ozan Diren, Perihan İnci, Çağatay Özdoğru, Murat Özyeğin, Mehmet Tara, Serpil Veral, Elvan Ünlütürk ve Bedii Can Yücaoğlu yer aldı.

Ekonomik darboğaz, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı vurgusu

Seçimin ardından konuşan Orhan Turan, katılımcı demokrasiyi, laik hukuk devletini esas alarak, “Özgürlük kutsaldır” diyeceklerini, rekabetçi piyasa ekonomisi, toplumsal refah ve sürdürülebilir çevre dengesinin benimsendiği bir ortama yönelik çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi. Turan, “Ekonominin içinden geçtiği darboğazdan çıkmak için geçen dönemde olduğu gibi tüm toplumu yoran enflasyonla mücadele başta olmak üzere önerilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Güçlü bir hukuk devleti ve güçlü demokrasi, toplumlar için adil ve mutlu bir yaşam temelidir. Bu bilinçle, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve özgürlükler konularının Türkiye için hayati önemini vurgulamayı sürdüreceğiz. Yeni küresel denklemde ülkemizin AB entegrasyonu sürecinin tazelenmesi için çalışacağız” diye konuştu.

“Yeniden biz olabilmek için ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz”

“Gençlere hayallerini bu ülkede gerçekleştirmelerini sağlayacak bir Türkiye’yi inşa etmek hepimizin sorumluluğudur” diyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeniden biz olabilmek için ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. Bu ümide sarılmanın Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan cumhuriyetimizin yüzüncü yılının arifesinde büyük anlam taşıdığına inanıyoruz. Türkiye’nin geleceğinin anahtarı geçmişinde olduğu gibi bugün de cumhuriyetimizin değerleridir. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz vizyonu ile bize miras bıraktığı çağdaş, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan cumhuriyet değerlerinin her zaman savunucusu olmaya devam edeceğiz.”

Orhan Turan kimdir?

Orhan Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamlayan Orhan Turan, Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kuruluşunda yer aldı.

1997-1999 yılları arasında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

Yalıtım firması ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Turan, 2017-2019 döneminde TÜSİAD Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı.

Turan, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve TÜRKONFED’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.

Sabancı, Koç, Marmara üniversiteleri ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ders veren Turan, sivil toplum alanında da faaliyet yürütüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.