Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris Saint-Germain’de hayal kırıklığı yaratan Lionel Messi, Arjantin Milli Takımı’nı Dünya Kupası’na taşıdı

Paris Saint-Germain’de (PSG) bu sezon hayal kırıklığı yaratan Lionel Messi, FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde gösterdiği performans ile Arjantin’in Katar bileti almasında büyük rol oynadı. 

Lionel Messi, PSG’de hayal kırıklığı yarattı

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain (PSG) forması giyen Lionel Messi, bu sezon takımı ile çıktığı 24 karşılaşmada yedi gol atıp, 10 da asist yaptı. Ancak ligde sadece iki gole imza atabilen Messi, PSG taraftarlarının beklentilerinden oldukça uzakta kaldı. Fransa temsilcisinin UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e son 16 turda elenmesinin ardından Arjantinli yıldıza olan tepkiler katlanarak arttı. Öyle ki PSG’nin ünlü taraftar grubu Ultras Paris, Lionel Messi ve Neymar başta olmak üzere takımın yıldızlarını Bordeaux karşılaşmasında ıslıkladı. Taraftarlar, yıldız futbolcuların top ayağına her geldiğinde ıslık ve yuhalamalar ile tepkilerini gösterdi. PSG taraftarı yönetimi istifaya davet ederken, sadece Kylian Mbappe’yi alkışladı. 

Messi’nin ıslıklanması sonrası eşi Antonella ise gözyaşlarını tutamadı

Lionel Messi, Arjantin’i Dünya Kupası’na taşıyarak tarihe geçti

Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde grubunu Brezilya’nın ardından ikinci sırada tamamladı. Tangocular, 17 karşılaşmada 11 galibiyet ve altı beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 2020 COPA America’da mutlu sona ulaşarak taraftarlarını mutlu eden Arjantin, böylelikle Katar biletini cebine koydu. Başarıdaki en büyük pay ise şüphesiz Lionel Messi’ye aitti. Messi, Arjantin forması ile çıktığı 16 eleme maçında yedi gol attı. 

Arjantin’i 2022 FIFA Dünya Kupası’na götüren Lionel Messi, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile birlikte bir kez daha futbol tarihine adını yazdırmayı başardı. Messi ve Ronaldo ikilisi, Antonio Carbajal (İtalya), Lothar Matthaus (Almanya) ve Rafael Marquez’den sonra Dünya Kupası’na beşinci kez katılan oyuncular arasına girdi.

“Dünya Kupası’ndan sonra neler olacağını bilmiyorum”

34 yaşındaki yıldız futbolcu Lionel Messi, 2022 FIFA Dünya Kupası’nın ardından kariyerinde bazı önemli kararlar alabileceğinin sinyallerini verdi. Ekvador maçı öncesinde kameraların karşısına geçen Messi, “Dünya Kupası’ndan sonra neler olacağını bilmiyorum. Turnuvadan sonra ne yapacağımı düşünüyorum. Katar’dan sonra birçok şeyi düşünmek zorundayım. Copa America’da şampiyonluğa ulaşmadan önce de burada çok fazla mutlu zamanlarım oldu. Milli takıma her geldiğimde mutluydum ve bana yaşattığı her şey için minnettarım” dedi.

İlk kez yaz ayları dışında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım ile 18 Aralık 2022 tarihlerinde Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Lionel Messi’nin Arjantin forması ile kariyerinden bazı kesitler:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.