Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya-Ukrayna Savaşı Forumu: Uzmanlar sahada ve masadaki son durumu yorumladı

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş ikinci ayına girdi. Dün İstanbul’da kurulan müzakere masasından ne sonuç çıktı? Türkiye’nin girişiminden ne sonuç çıkacak? Savaş bitiyor mu, yoksa Putin zaman mı kazanmak istiyor? Cephede ve diplomaside son durum ne? İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Helin Sarı Ertem, İstanbul Okan Üniversitesi’nden Dr. Habibe Özdal, Kadir Has Üniversitesi’nden Soli Özel ve Özyeğin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Evren Balta, ikinci ayına giren Rusya-Ukrayna savaşının gidişatını Işın Eliçin ve Senem Görür’e yorumladı.

İki saat süren Rusya-Ukrayna Savaşı Forumu’nda tüm yönleriyle Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını, tarafların müzakere masasındaki isteklerini ve savaşın gidişatını konuştuk. Seyircilerimizden gelen soruları konunun uzmanlarına ilettiğimiz bu yayınımızda, “Ukrayna NATO üyeliğinden vaz mı geçti?”, “Türkiye’nin Ukrayna’ya garantör ülke olması ne anlama geliyor?”, “Müzakerelerde herhangi bir ilerleme sağlanabilir mi?”, “Sahada son durum ne?”, “Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş enerji sektörünü nasıl etkiledi ve etkilemeye devam edecek?”, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu krizin çözümünde nasıl bir rol üstlendi, bu rol Batı tarafından nasıl karşılandı?”, “Putin’in bir sonraki adımı ne olacak?” gibi sorulara cevap aradık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.