Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne hitap etti: “Rus askerleri zevk için işkence ediyor”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne hitap etti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında Rus birliklerinin işlediği suçları sıralayan Zelenskiy, “Rus güçlerinin işlemediği suç kalmadı, zevk için işkence ediyorlar” dedi.

İnsanların sokaklarda veya evlerine vurulduğunu, kuyulara atıldığını ve yol ortasında tanklar tarafından ezildiğini belirten Zelenskiy, “Rus askerleri sadece zevk için işkence etti ve Ukraynalılar’ı öldürdü” dedi.

Rusya’nın eylemlerinin IŞİD ile benzer olduğunu vurgulayan Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in propagandasının kendi nefretini yaymayı amaçladığı iddiasını bir kez daha yineledi.

“Barış nerede?

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) hitap ettiği konuşmasında “Barış nerede? BM’nin garanti etmesi gereken o şartlar nerede?” diye soran Zelenskiy, Rus birliklerinin Buça’da ve diğer kasabalarda işlediği suçları bütün dünyanın göreceğini söyledi.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Nürnberg Mahkemeleri’nde Nazi liderlerinin yargılandığını hatırlatan Zelenskiy, Rusya’nın da hesap vermesi gerektiğini belirtti. Zelenskiy, “Buça’daki katliam, Rusya’nın son 41 günde gerçekleştirdiği katliamlardan sadece biri” diye konuştu.

Zelenskiy konuşmasının ardından BMGK’ye Ukrayna’daki görüntülerden oluşan bir video klip izletti. Bir dakika süren video klipte, Ukraynalıların sokaklardaki cesetleri de dahil olmak üzere harap olan kentlerin görüntüleri yer aldı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.