Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 CEV Şampiyonlar Ligi yarı finali: Vakıfbank, Fenerbahçe Opet’i altın sette geçerek finale yükseldi

Bu sezon FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası gibi iki Türk temsilcisinin karşı karşıya geldiği 2022 CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında, Fenerbahçe Opet’in TVF Burhan Felek Vestel Spor Salonu’nda VakıfBank’ı 3-0 mağlup etmesi sonucu final bileti altın sete kaldı.

İlk maçı 3-1 kazanan VakıfBank, karar setinde Fenerbahçe’ye 15-11 üstün gelerek final biletini alan takım oldu. VakıfBank, 22 Mayıs tarihinde son yıllarda “ezeli rakibi” haline gelen Imoco Conegliano ile şampiyonluk için karşılaşacak. Temsilcimiz Slovenya’nın başkenti Lubliyana’da 2021 finalinin rövanşını almaya çalışacak.

Zehra Güneş’in TRT Spor Yıldız ekranlarına maç sonu değerlendirmesi:

Fenerbahçe Opet’ten Melissa Vargas 26 sayıyla maçın en skorer ismi olurken VakıfBank’ta Gabi Guimaraes, 18 sayısının yanı sıra %67 pozitif manşet ile bir kez daha kritik maçta takımına liderlik etti.

Paola Egonu’lu Imoco Conegliano Volley, yarı finaldeki rakibi Dinamo Moskova turnuvadan ihraç edilince doğrudan final bileti aldı.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.