Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

17 yaşındaki Tunuslu olimpik yelkenci Eya Guezguez antrenman sırasında hayatını kaybetti

Tunuslu olimpik yelkenci, 17 yaşındaki Eya Guezguez antrenman seansında ikizi Sarra ile yakalandığı kuvvetli rüzgar sırasında alabora olan botta yaşamını yitirdi. Yelkencinin ikizi Sarra ise bu kazanın ardından hayatta kalmayı başardı.

Olimpik yelkenciler Eya ve Sarra Guezguez, Tunus milli takımının geçen pazar günü (10 Nisan) yapılan antrenmanında kuvvetli rüzgara yakalandı. Alabora olan bottan Sarra kurtulurken, Eya hayata gözlerini yumdu. İkili bu yaz düzenlenen Tokyo 2022 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda 49er FX sınıfında yarışı 21. olarak bitirmişti.

Vefatıyla herkesi üzen 17 yaşındaki olimpik sporcu için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, “İlham verici ve gençlere rol model olan bir atletti. Eya Guezguez’in ikizi Sarra ile Tokyo 2020 katılımı dünyanın her yerindeki kızları motive etmeye devam edecek. Kalbimiz; ailesi, arkadaşları ve Tunus Olimpiyat Komitesi ile birlikte” mesajını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.