Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de Muhafazakâr Parti Milletvekili Imran Ahmad Khan, 15 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel saldırıdan suçlu bulundu

İngiltere’de Muhafazakâr Parti’nin Wakefield Milletvekili Imran Ahmad Khan, 2008’te Stafforshire bölgesindeki bir evde düzenlenen bir partide 15 yaşındaki bir erkek çocuğuna cinsel saldırıdan suçlu bulundu.

Milletvekili Imran Ahmad Khan, kendisine yöneltilen “2008’te bir partide 15 yaşındaki bir erkek çocuğuna elle sarkıntılık etti” iddialarını reddediyordu. Southwark’taki bir mahkeme, Khan’ın, 15 yaşındaki çocuğu cin içmeye zorladığını, üst kata çıkardığı ve beraber porno izlemek istediklerini belirtti ve Khan’ı suçlu buldu.

Mahkeme, Khan’ın çocukla beraber yatağa girdiğini, bacaklarına ve kasıklarına dokunduğunu belirtti.

Şu anda 29 yaşında olan müşteki ise o an korktuğunu ve şoke olduğunu söyledi. Khan’ın kendisini yavaşça okşamaya başladığını ve durmasını istemesine rağmen devam ettiğini söyledi:

“Nefesi giderek hızlanıyordu, elini ittim ama dokunmaya devam etti.”

Olayın ardından eve polis çağırıldığı fakat çocuğun o dönemde şikayette bulunmak istemediği belitildi.

Mahkeme beş saat süren müzakerelerin ardından Khan’ı suçlu buldu. Khan mahkemeden ayrılırken herhangi bir yorum yapmadı ancak avukatları mümkün olan en kısa süre içerisinde temyize gideceklerini belirten bir açıklama yaptı.

48 yaşındaki Khan da daha sonra mahkeme kararına itiraz edeceğini söyledi.

Yargıç Khan’ın cezasının ilerleyen bir tarihte açıklanacağını belirtti.

Adını paylaşmayan müşteki, Khan’ın 2019’daki genel seçimlerde aday olduğunu öğrendikten sonra 2019’da Muhafazakâr Parti ile temasa geçtiğini, milletvekili seçilmesinin ardından da polise ihbar ettiğini söyledi. Mahkemede tanık olarak dinlenilen müştekinin abisi de 2008’deki aynı partide Khan’ın kendisine “Gerçek bir İskoç musun?” diye sorduğunu ve daha sonra da İskoç eteğini kaldırdığını söyledi.

Başka bir tanık ise 2010’da Pakistan’daki bir partide viski ve esrar içtiklerini ve uyandıklarında Khan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu aktardı.

Staffordshire Polisi, müştekinin Aralık 2019’da ortaya çıkmasının ardından Khan ile ilgili iddiaları soruşturmaya başladıklarını belirtti.

Khan bir yıldan fazla bir süre hapis cezası aldığı takdirde Avam Kamarası’ndan atılabilir.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.