Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (343): Muhalefetin adayları – Şebnem Yardımcı Geyikçi, Tanju Tosun ve Murat Aksoy

Açık Oturum’un 343. bölümünde Alphan Telek, konukları gazeteci Murat Aksoy, siyasetbilimci Prof. Dr. Tanju Tosun ve siyasetbilimci Doç. Dr. Şebnem Yardımcı Geyikçi ile muhalefetin adayı kim olmalı konusunu tartıştı.

Tanju Tosun: “Adayın birleştirici, kapsayıcı olması ve negatif algısının olmaması gerekiyor”

Programın ilk bölümünde adayın nasıl bir profile sahip olması gerektiği konuşuldu. Aday popüler mi yoksa herkesin güvendiği biri mi olmalı sorusu üzerinden ele alınan konu hakkında Prof. Dr. Tanju Tosun “Adayın birleştirici, kapsayıcı olması ve negatif algısının olmaması gerekiyor” dedi.

Murat Aksoy: “Adaydan önce yol haritası belli olmalı”

İkinci bölümde ise adayın hemen mi yoksa seçim döneminde mi açıklanması gerektiği konusu tartışıldı. Adayın şimdi ya da seçim döneminde açıklanmasının iktidar stratejisini nasıl etkileyebileceğinin ele alındığı bu bölümde Murat Aksoy, aday tartışmasından önce muhalefetin politik yol haritasının belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.