Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York metrosunda silahlı saldırı düzenleyen Frank R. James yakalandı, ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentindeki Brooklyn Sunset Park Mahallesi’nde bulunan metro istasyonunda silahlı saldırı düzenleyen Frank R. James yakalandı ve gözaltına alındı. Bugün mahkemeye çıkması beklenen James, suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

ABD’nin New York kentindeki Brooklyn Sunset Park Mahallesi’ndeki metro istasyonunda silahlı saldırı düzenlemekle suçlanan şüpheli Frank R. James, dün (13 Nisan) New York Polisi tarafından yakalandı ve gözaltına alındı. Polis yetkilileri, aldıkları bir ihbar üzerine James’in Manhattan’da gözaltına alındığını açıkladı.

“Kaçabileceği hiçbir yer kalmamıştı”

New York Belediye Başkanı Eric Adams, “New Yorklu arkadaşlarım. Onu yakaladık” dedi. New York Polisi Komiseri Keechant Sewell ise James’i olaysız bir şekilde tutukladıklarını belirtti ve “Kaçabileceği hiçbir yer kalmamıştı” dedi.

New York Şehri Detektif Şefi James Essig, Frank R. James’in saldırıda kullandığı 9 mm Glock tabancayı 11 yıl önce Ohio’da silah satışı lisansına sahip bir satıcıdan aldığını belirtti.

FBI yetkilisi, James’in, “toplu taşımada terör saldırısı düzenlemek” de dahil olmak üzere çeşitli suçlamalar ile karşı karşıya kalacağını söyledi. James, suçlu bulunması halinde, ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

James’in bugün New York’ta mahkemeye çıkması bekleniyor.

Ne olmuştu?

New York’ta bulunan metro istasyonuna 12 Nisan yerel saatle 08:30 sularında silahlı bir saldırı düzenlenmiş ve saldırıda en az 23 kişi yaralanmıştı. Görgü tanıkları, yüzünde bir gaz maskesi ve üzerinde turuncu bir yeleği olduğunu belirttikleri saldırganın olay yerinden kaçtığını söylemişti.

New York Polisi, saldırıyla bağlantılı olabilecek bir U-Haul minibüsü kiraladığı için saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen 62 yaşındaki Frank R. James’i aradıklarını söylemişti. Polisler, Philadelphia’da kiralanan minibüsün anahtarını olay yerinde bulmuştu. New York Polis Departmanı (NYPD), şüphelinin yeri hakkında bilgisi olan herkesi yardım hattını aramaya çağırmıştı. 62 yaşındaki James’i ihbar edenlere 50 bin dolar para ödülü verileceği de duyurulmuştu.

Saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Komiser Keechant Sewell, saldırının terör eylemi olarak değerlendirilmediğini belirtmişti. Sewell, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin olmadığını söylemişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.