Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukrayna’da tutuklanan Medvedçuk’un eşi Oksana, Erdoğan’dan yardım istedi: “İyi dost kara günde belli olur”

Ukrayna’da tutuklanan Rusya yanlısı Yaşam İçin Muhalefet Platformu Partisi Milletvekili Viktor Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko, eşinin serbest bırakılması için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Marçenko, “Türkiye’de ‘iyi dost kara günde belli olur’ derler. Eşim Viktor’un kurtarılması ve serbest bırakılması için nüfuzunuzu kullanmanızı rica ediyorum” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sıkı dostu, Rusya yanlısı Ukraynalı politikacı ve Putin’in en küçük kızının vaftiz babası olarak da tanınan Viktor Medvedçuk, dün akşam (12 Nisan) Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından yürütülen özel bir operasyon sonucunda yakalanmış ve gözaltına alınmıştı.

​Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Viktor Medvedçuk’un Ukrayna askeri üniforması giydiği ve ellerinin kelepçeli olduğu bir fotoğrafı resmi Telegram kanalında paylaşmıştı.

Eşi Oksana’dan Erdoğan’a çağrı

Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko, YouTube hesabından yayınladığı videoda eşinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve kendisinden yardım talep etti.

“Oksana Marçenko’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitabı” başlığıyla paylaşılan videoda Marçenko şu ifadeleri kullandı:

“Saygıdeğer Erdoğan,

Ben muhalif lider Ukrayna milletvekili Viktor Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko. Yardım talebiyle size başvuruyorum. 12 Nisan’da eşim, Zelenskiy’nin kişisel talimatı üzerine Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alındı ve şu anda hukuka aykırı bir şekilde, bilinmeyen bir yerde rehine olarak tutuluyor.

Daha önce siyasi bir davada eşimi mahkûm etmeye çalıştılar. Eşim hiçbir kanunu ihlal etmedi. Eşimin başına gelen ve gelmeye devam eden her şey, Ukrayna devletinin yasal temellerine ve uluslararası hukuk normlarına aykırıdır. Eşimin zorla alıkonulmasını terörün tezahürü olarak görüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı, siz barışçıl diyalogdan yanasınız. Ülkem Ukrayna’nın dostu olduğunuzu birçok kez söylediniz. Rusya’nın da dostusunuz. Buna inanıyorum. Türkiye’de ‘İyi dost kara günde belli olur’ derler. Ailem, ben ve çocuklarımızın başına bu kara gün geldi. Viktor’un hayatı için çok endişe ediyorum. Çok büyük bir otoriteye sahipsiniz, size saygı duyuyorlar ve sizi dinliyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı, eşim Viktor Medvedçuk’un kurtarılması ve serbest bırakılması için nüfuzunuzu kullanmanızı rica ediyorum.

En derin saygılarımla,

Oksana Marçenko.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.