Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boston Maratonu sona erdi: Kenyalı atletler, maratona damga vurdu

126. Boston Maratonu’nda Kenyalı atletler erkeklerde Evans Chebet, kadınlarda ise Peres Jepchirchir mutlu sona ulaşan isimler oldu.

Boston Maratonu’nda heyecan sona erdi

Tokyo, Berlin, Londra, Şikago ve New York ile altı büyük maratondan biri olarak gösterilen Boston Maratonu’nda heyecan sona erdi. ABD’nin Boston şehrinde koşulan 42,195 kilometrelik maratona Kenyalı atletler damgasını vurdu. 

Erkeklerde Kenyalı Evans Chebet, 2 saat 6 dakika 51 saniyelik derecesiyle ilk sırayı elde etti. 2019 Boston Maratonu şampiyonu Lawrence Cherono, 2 saat 7 dakika 21 saniyeyle ikinci, geçen yılın şampiyonu Benson Kipruto ise 2 saat 7 dakika 27 saniye ile üçüncü sırada yer aldı. Böylelikle erkekler kategorisindeki ilk üç sırayı Kenyalı atletler elde etmiş oldu. 

Kadınlarda Kenyalı Peres Jepchirchir, 2 saat 21 dakika 1 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Ababel Yeshaneh’in önünde ilk sırayı elde etti. Boston Maratonu tarihinde yarışı en hızlı bitiren üçüncü kadın profesyonel unvanını elde eden Jepchirchir, aynı zamanda New York ve Boston maratonlarında hem erkek hem kadınlarda aynı yıl içinde altın madalya kazanan ilk atlet oldu. Peres Jepchirchir, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Kenya’ya altın madalya getirmişti. 

Peres Jepchirchir’in mutlu sona ulaştığı anlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.