Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk: “Twitter’ı satın alırsam yönetim kurulu üyelerine maaş ödenmeyecek”

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, sosyal medya ağı Twitter’ın tamamını satın almak için 41 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu. Musk, bu teklifinin kabul edilmesi durumunda, yönetim kurulundaki üyelere maaş verilmeyeceğini açıkladı.

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, 41 milyar dolar nakit karşılığında sosyal medya şirketi Twitter’i almayı teklif etmişti. Musk, birkaç hafta önce Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini almış ve şirketin en büyük hissedarı olmuştu. Twitter’dan paylaşılan açıklamada teklifin dikkatle inceleneceği belirtildi.

Bir sosyal medya kullanıcısının Twitter’ın yönetim kurulunu eleştirdiği tweet’ine karşılık verdiği cevapta Musk, Twitter’ı satın alması halinde yönetim kurulu üyelerinin maaş almayacağını belirtti. Musk böylece, şirketin yılda 3 milyon dolar tasarruf edeceğinin altını çizdi.

Sık sık eleştirdiği sosyal medya şirketinin etkili değişiklikler yapabilmesi için özel bir şirkete dönüşmesi gerektiğini düşünen Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde, hisse başına 54,20 dolar teklif etmişti.

“Twitter’ın özel bir şirket olması gerekiyor”

Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a gönderdiği mektupta, “Yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle ne gelişeceğini ne de bu toplumsal zorunluluklara hizmet etmeyeceğini anlıyorum. Twitter’ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor” diye yazdı.

Teklifinin en iyi ve son teklifi olduğunu belirten Musk, “Kabul edilmezse Twitter’daki konumumu yeniden gözden geçireceğim” dedi.

Yönetim kuruluna katılmamıştı

Kendisine hisselerini yüzde 15’in üstüne çıkarmama şartıyla yönetim kurulunda bir koltuk teklif edilen Musk, bu teklifi reddetmişti. Twitter CEO’su Parag Agrawal, platform üzerinden paylaştığı mesajında, Musk’ın 9 Nisan itibarıyla yönetim kuruluna dahil olduğunu ancak daha sonra bu karardan vazgeçtiğini duyurmuştu.

Kaynak: CNBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.