Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Ukraynalılar için bu artık Putin’in değil Rusya’nın savaşı” – Dr. Habibe Özdal ile söyleşi

Rusya’nın Ukrayna işgali ikinci ayını doldururuken Rus birlikleri ölçek küçülttü, savaşın ağırlığını Donbas bölgesine kaydırdı. Rusya uzmanı akademisyen Dr. Habibe Özdal ile tarafların bugüne kadarki gidişata ilişkin resmi söylemlerini ve bundan sonra barışın koşullarının nasıl oluşabileceğini konuştuk. Özdal’a göre Rusya için Donbas’ı kontrol edebileceği, Ukrayna’nın Karadeniz’e çıkışını kapatarak Kırım’ı karadan kendisine bağlayacağı bir senaryo zafer sayılır. Ukrayna’nın askeri kapasitesinin dışarıdan gelen yardımlara bağlı olduğunu hatırlatan Özdal, silah akışındaki sürekliliğin Kiev’in müzakare pozisyonunu etkileyeceğine dikkat çekiyor.

Dr. Habibe Özdal ile savaşın, Ukrayna ve Rusya halklarının birbirlerine bakışına etkisini de konuştuk. Özdal, Ukraynalıların büyük çoğunluğu için kardeşlik bağı, ortak kültür, ortak tarih ve ortak kimlik gibi anlatıların hiçbir karşılığı kalmadığını söylüyor: “Ukraynalılar için bu artık Putin’in değil Rusya’nın savaşı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.