Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmès, beyin kanseri teşhisi konulan eşine yardım edebilmek için görevinden istifa etti

Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmès, beyin kanseri teşhisi konulan eşine destek amaçlı görevinden geçici olarak istifa etti. Wilmès’in yokluğunda görevini Başbakan Alexander de Croo üstlenecek.

2019-2020 yılları arasında başbakanlık koltuğunda oturan ve Ekim 2020’den bu yana Belçika’nın dışişleri bakanlığı görevini üstlenen 47 yaşındaki Sophie Wilmès’in eşi Christopher Stone’a beyin kanseri teşhisi konuldu. Eşine ve üç çocuğuna yardım etmesi gerektiğini söyleyen Wilmès, görevini geçici süreliğine bıraktı.

Aldığı kararı Twitter hesabından duyuran Wilmès, hastalığın aniden hayatlarına girdiğini belirtti ve “Eşim Chris çok sayıda erkek, kadın ve çocuk gibi agresif beyin kanseriyle mücadeleye başlayacak. Bakan olmak tamamıyla kendini işe vermeyi gerektirir. Böyle bir çalışma düzeni de bana şu anda eşime ve çocuklarıma bu zor süreçte destek verme imkanı sağlamaz” ifadelerini kullandı.

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, geçici olarak dışişleri bakanlığı görevini üstleneceğini ve Wilmès’in de resmî olarak hükümetin üyesi olmaya devam edeceğini söyledi. “Sophie, Chris ve çocuklarına güç diliyorum” diyen de Croo, Wilmès’in başbakan yardımcılığı yetkilerinin ise “Kraliyet Kararnamesi” ile diğer bakanlara geçici olarak devredileceğini açıkladı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.