Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kalesi İstanbul-Başakşehir | Cumhur İttifakı seçmeni Selçuk Bayraktar hakkında ne düşünüyor?

Haber: Ali Macit & Ali Deniz Çakır

“Cumhur İttifakı’nın kaleleri” haber serisinde bugün (21 Nisan), İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın yüksek oy aldığı ilçelerden Başakşehir’de vatandaşlara mikrofon uzattık. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısıyla birlikte AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın mimarı olduğu SİHA’lar dünyanın gündemine girdi. Başakşehirli vatandaşlara, geçen günlerde sosyal medya hesabından iftar paylaşımında bulunduktan sonra AKP seçmeninden ve bazı muhalif seçmenden övgüler alan Bayraktar ile alakalı düşüncelerini sorduk.

İHA ve SİHA üretimiyle öne çıkan Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar, sosyal medyada paylaştığı mütevazı iftar gönderileri ile iktidar seçmeninden, AKP’li yöneticilerden ve CHP’li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu başta olmak üzere muhalif cepheden övgüler aldı.

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar hakkında düşüncelerini sorduğumuz Başakşehirli vatandaşların birçoğu kendisinin Türkiye adına önemli işler yaptığını fakat kısa vadede siyasette yer alacağını düşünmediklerini dile getirdi.

“Vatana büyük katkıları var”

Başakşehir’de yaşayan bir mühendis, Selçuk Bayraktar’ın çalışmalarını başarılı bulduğunu dile getirirken gençlere örnek olduğunu belirtti ve “Selçuk Bayraktar, bu vatana, millete bilim adına katkı sağlayan bir insan, başarısı daim olsun” dedi. Selçuk Bayraktar hakkında düşüncelerini belirten başka bir vatandaş ise “Selçuk Bayraktar şu ana kadar ne yaptıysa Türkiye’nin iyiliği için yapmıştır. Hiçbir kötülüğünü görmedim” diye konuştu.

“Hanedanlık sistemi oluşsun istemiyorum”

Başakşehir’de mikrofon uzattığımız vatandaşlara, Selçuk Bayraktar’ın gelecek seçimlerdeki adaylık ihtimalini de sorduk.

Medyascope‘a konuşan Başakşehirli vatandaşların çoğu Bayraktar’ı başarılı bulduklarını ancak yakın gelecekte siyasete girmesini tercih etmediklerini söylediler. Aday olduğu senaryoda ise kendisini sonuna kadar destekleyeceklerini belirttiler. 

Mikrofon uzattığımız bir vatandaş, Selçuk Bayraktar’ın Erdoğan’ın aday olmayacağı bir senaryoda ancak potansiyel aday olarak düşünülebileceğini, bu olasılığın sıfıra yakın olduğunu dile getirdi.

Bayraktar’ın olası adaylığını destekleyeceğini söyleyen başka bir vatandaş ise “Selçuk Bayraktar Türkiye’ye büyük iyilikleri dokunmuş bir insandır ve aday olursa desteklerim ancak bence siyasete girmemeli” dedi.

Selçuk Bayraktar’ın yaptığı işleri sonuna kadar desteklediğini vurgulayan başka bir seçmen, “Erdoğan’dan bağımsız olarak seçime girerse desteklerim ancak Erdoğan’ın desteği ile aday olmasını tercih etmem. Hanedanlık sistemi oluşsun istemiyorum” diye konuştu.

“Selçuk Bayraktar’ı tanımıyorum ama AKP’li hiçbir adaya oy vermem”

Son seçime kadar Erdoğan’a oy verdiğini belirten bir vatandaş, Selçuk Bayraktar’ı tanımadığını, AKP’li hiçbir adaya bir daha oy vermeyeceğini dile getirdi.

Ekonomiden şikayetçi olduğunu vurgulayan vatandaş, “AKP’ye bugüne kadar oy verdim ama artık vermem. Bu hayatın pahalılığına oy verilir mi? Ben vicdanımla hareket eden bir insanım” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.