Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Düşük ücret ve yarı zamanlı çalıştırmayla gündeme gelen Okan Üniversitesi’ne YÖK denetimi

Akademisyenlerin zorunlu olarak yarı zamanlı çalıştırıldığı ve düşük ücret verildiği şikayetleriyle gündeme gelen Okan Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) denetim başlattığı belirtildi. Medyascope’a konuşan bir akademisyen, YÖK’ün denetim yaptığını doğrulayarak, YÖK’ten gelen görevlilerin rektörlüğe verilen imzalı dilekçede adı geçen öğretim görevlilerileriyle görüştüğünü söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen akademisyen, “YÖK denetimlerinde hep dekanlıkların belirlediği isimlerle görüşülüyordu. Bu sefer bizim rektörlüğe göndermiş olduğumuz mektuptaki imza listesini önlerine açıp oradan çağırmaya başlamışlar. O kişilerle görüşülmeye başlanmış” dedi.

YÖK yetkililerinin, Okan Üniversitesi’nden ayrılan akademisyenlerle de görüşmek istediğini belirten akademisyen, “YÖK’e bizim mağdur olduğumuz bütün durumlar iletilmiş. Sadece ‘maaşlar eşitlenmedi vs.’ değil birçok farklı mağduriyet iletilmiş durumda. Zorunlu ücretsiz izinler, giriş-çıkış saatleri, mesai saatlerinin yoğunluğu, ders yüklerinin yoğunluğu, ders saat ücretleri, asistanların olmadığı, kadro yetersizliği gibi konulardan bahsedilmiş” diye konuştu.

Okuldan henüz bir bilgi gelmediğini de belirten akademisyen şunları söyledi:

“Okul şu anda ne düşünüyor, ne yapıyor bir reaksiyon bekliyorum ama ona dair hiçbir bilgi yok. YÖK’ün de henüz bir tepki vereceğini sanmıyorum. Daha iki gün sürecek bir denetleme olduğu için sadece dinliyorlar anladığım kadarıyla. Soru sorarak karşılıklı dinleme şeklinde geçiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.