Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın aldı. Şirket, Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifini kabul ettiğini açıkladı. Gün içinde Musk’un teklifinin değerlendirildiği ve teklifin kabul edeceği iddiaları paylaşılmıştı.

Elon Musk anlaşmanın duyurulmasının ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var, ortaya çıkarmak için dört gözle bekliyorum” dedi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1518677066325053441?s=20&t=kZbTKEbPGFmlTlp_AQhIjw

İfade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için mihenk taşı olduğunu vurgulayan ve Twitter’ın insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital bir şehir meydanı olduğunu belirten Musk, bot olarak adlandırılan hesapları ortadan kaldırmayı ve gerçek kullanıcıların uygulamada olmasını sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Musk anlaşmanın açıklanmasından önce ise attığı tweet’te “Umarım beni en sert eleştirenler bile Twitter’da kalmaya devam eder çünkü ifade özgürlüğü bu demek” ifadelerini kullanmıştı.

Trump sosyal medyaya geri dönecek mi?

6 Ocak’taki Kongre baskınının ardından uygulamadan atılan eski ABD Başkanı Donald Trump, Musk’ın uygulamayı satın almasının ardından Twitter’a dönmeyeceğini açıkladı. Fox News kanalına demeç veren Trump, kendi kurduğu Truth Social adlı sosyal medya uygulamasını kullanmaya devam edeceğini söyledi:

“Umarım Elon, Twitter’ı geliştirmeler yapmak için satın almıştır. O iyi bir adam ama ben Truth’ta kalmaya devam edeceğim.”

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise satış ile ilgili yorum yapmadı fakat ABD Başkanı Joe Biden’ın uzun süredir sosyal medya platformlarının gücü konusunda endişe duyduğunu aktardı.

Ne olmuştu?

Twitter’ın yüzde 9.2’lik hissesini alarak şirketin en büyük hissedarı olan Musk, hisselerin tamamını satın almak istediğini belirtmişti. Musk, Twitter’ın tamamını satın almak için 43 milyar dolarlık da bir teklif sunmuştu. Sık sık eleştirdiği sosyal medya şirketinin etkili değişiklikler yapabilmesi için özel bir şirkete dönüşmesi gerektiğini düşünen Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde, hisse başına 54,20 dolar teklif etmişti.

Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a gönderdiği mektupta, “Yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle ne gelişeceğini ne de bu toplumsal zorunluluklara hizmet etmeyeceğini anlıyorum. Twitter’ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor” demişti.

Teklifinin en iyi ve son teklifi olduğunu belirten Musk, “Kabul edilmezse Twitter’daki konumumu yeniden gözden geçireceğim” diye konuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.