Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Geleceğin F1’cisi: Dört yaşındaki Hollandalı çocuk annesinin arabasını kaçırdı

Hollanda’nın Utrecht kentinde dört yaşında bir çocuk, geçen cumartesi günü (30 Nisan) annesinin arabasını kaçırdı.

Kuzey Utrecht Polisi, üzerinde pijaması bulunan çocuğun park halindeki iki arabaya çarptıktan sonra yalınayak olay yerinden uzaklaştığını açıkladı.

Görgü tanıklarının dört yaşındaki çocuğun sokakta tek başına yürüdüğünü polise bildirmesinin ardından ortaya çıkan kazada can kaybı yaşanmadı. Instagram hesaplarından yeni bir “Max Verstappen” keşfettikleri esprisini yapan polis yetkilileri, kazada kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

Küçük çocuğa karakolda sıcak çikolata ikramında bulunan polisler, bir de oyuncak ayıcık hediye etti.

Çocuğun annesi karakola geldikten sonra hep birlikte olay yerine giden polisler, çocuğa arabanın nasıl çalıştığını gösterip gösteremeyeceğini sordu. Çocuk ise arabanın anahtarı ile kapıyı açtı, kontağı çalıştırdı ve gaza bastı.

Kuzey Utrecht Polisi, olaya yer verdiği Instagram paylaşımında Hollandalı Formula 1 yarışçısı Max Verstappen’e atıfta bulunarak “Overvecht’te (Utrecht’in bir mahallesi) yeni Max Verstappen bulundu” esprisini yaptı.

Polis yetkilileri, “Neyse ki bu minik sürücünün macerası büyük heyecan ile sona erdi” diye konuştu.

Kaynak: BBC

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.