Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk açıkladı: Twitter şirket ve hükümetler için ücretli olabilir

Dünyanın en zengin iş insanlarından, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolar ödeyerek Twitter’ın yeni sahibi olmuştu. Musk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter’ın ticari amaçlarla kullanımından “cüzi bir ücret” alınabileceğini söyledi.

Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Twitter sıradan kullanıcılar için her zaman ücretsiz olmaya devam edecek ancak ticari amaç için kullananlardan ve hükümet yetkililerinden küçük bir ücret alınabilir” dedi.

Şirket ise Musk’ın bu açıklamasının ardından BBC’nin sorusuna yanıt vermedi.

Geçen pazartesi günü (2 Mayıs) Met Gala’ya katılan Musk, Twitter’ın halen “niş” bir platform olduğunu ve sosyal medya platformunun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) kullanıcı sayısını artırmak istediğini belirtmişti.

Musk, Twitter’ı satın almak için platform hakkında birçok öneride bulunmuştu. Twitter Blue’nun fiyatının düşürülmesi, kripto para ile ödeme seçeneğinin gelmesi ve reklamların yasaklanması gibi yeni özellikler olacağını belirten Musk, bot hesapları da platformdan kaldırmak gerektiğini düşünüyor.

Wall Street Journal’a (WSJ) konuşan kaynaklar, Musk’ın üç yıl sonra Twitter’daki hisselerini satmayı düşündüğünü belirtti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.