Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindular şikayet etti, Mumbai’deki camilerde ezan sesi kısıldı

Hindistan’ın Maharaştra eyaletinin başkenti Mumbai’de Hinduların şikayeti üzerine camilerdeki ezan sesi kısıldı. Bölgedeki Müslüman din görevlileri, eyaletin batısındaki 900’den fazla camide ezan sesinin kısılmasına itiraz etmediklerini açıkladı.

Muhammed Ashfaq Kazi ismindeki İslam âlimi Reuters’a verdiği demeçte, ezan sesinin siyasi bir mesele haline geldiğini ancak bu durumun toplumsal bir sorun olmasını istemediklerini söyledi.

Muhammed Ashfaq Kazi

Hindular ile Müslümanlar arasında bir gerginlik çıkmaması için böyle bir karar aldıklarını belirten Kazi, “Sert Hindu liderler İslam’ı baltalamaya çalışırken biz Müslümanlar sükûnetimizi ve dinginliğimizi korumak zorundayız” dedi.

Bölgesel Hindu partisinin lideri Raj Thackeray, nisan ayında camilerin ve diğer ibadet yerlerinin kendilerine izin verilen oranda ezan sesini dışarıya aktarmaları gerektiğini söylemişti. Thackeray, aksi takdirde takipçilerinin protesto için camilerin dışında Hindu duaları okuyacağını belirtmişti.

Maharaştra eyaletinde 10 milyon Müslüman ve 70 milyon Hindu yaşıyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.