Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde playoff eşleşmeleri belli oldu

ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun sona ermesinin ardından 2021-2022 sezonu play-off eşleşmeleri belli oldu.

Ligde normal sezonu ilk sekiz sırada tamamlayan takımlar, Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Galatasaray Nef, Gaziantep Basketbol, Darüşşafaka, Bahçeşehir Koleji, Pınar Karşıyaka ve Frutti Extra Bursaspor play-off oynamaya hak kazandı.

Normal sezonun ardından oluşan puan tablosu:

Playoff çeyrek final eşleşmeleri de şu şekilde:

Çeyrek final karşılaşmalarının programı:

Üç müsabaka üzerinden oynanacak çeyrek final eşleşmelerinde, iki galibiyet alan takım yarı finale yükselecek.

ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonda “sayı kralı”, maç başına 19,96 sayı ortalaması ile Gaziantep Basketbol’dan Jamar Gulley olurken, Anadolu Efes’ten Vasilije Micic yakaladığı 18,69 sayı ortalaması ile ikinci, Galatasaray Nef’ten Romelo Trimble da 17,93 sayı ortalaması ile üçüncü oldu. Ligin ribaund lideri, maç başına 10,75 ribaund ortalaması ile Gaziantep Basketbol’dan Alpha Kaba olurken Büyükçekmece Basketbol’dan Volodymyr Herun 7,92 ribaund ortalamasıyla ikinci sıraya yerleşti. Ligin “asist kralı” ise maç başına 8,05 asist ortalaması ile Semt77 Yalovaspor’dan Luka Rupnik olurken, Beşiktaş Icrypex’ten Kenan Sipahi 7,5 asist ortalaması ile ikinci sırada yer aldı. Ligin normal sezonunu son iki sırada tamamlayan HDI Sigorta Afyon Belediyesi ve Semt77 Yalovaspor ise küme düştü.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.