Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AnadoluJet’in Tel Aviv-İstanbul seferi, yolcuların telefonuna uçak kazası görüntüleri gönderilmesi üzerine yapılamadı

İsrail Sivil Havacılık Dairesi, bugün (10 Mayıs) Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’ndan İstanbul’daki Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçması planlanan AnadoluJet’e ait uçağın, yolcuların cep telefonlarına gönderilen uçak kazası görüntülerinin ardından terminal binasına döndüğünü duyurdu.

Tel Aviv’den İstanbul’a hareket etmek için uçağa binecek 165 yolcunun telefonuna AirDrop ile uçak kazası görüntüleri gönderilmesi üzerine havalimanı yetkilileri uçuşu erteledi.

Yolcuların telefonlarına gönderilen fotoğraflardan bazıları:

7 Nisan 1999 Ceyhan Uçak Kazası
6 Temmuz 2013 San Francisco Uçak Kazası
20 Temmuz 2019’da Nijerya’nın başkenti Lagos’ta kaçak bir yolcu uçağın kanadına tırmanmıştı.

Haaretz gazetesinin haberine göre yolcuların telefonuna görüntüleri kimin gönderdiği belirlenemedi.

Sivil Havacılık Dairesi, uçağın taksi konumundayken terminale geri döndüğünü belirtti ve yolcular için herhangi bir risk olmadığından emin olunmasının ardından uçağın kalkmasına izin vereceklerini aktardı:

“Uçak terminale geri döndü ve güvenlik güçleri yolcuların hiçbir tehlike altında olmaması için gerekli önlemleri aldı. Uçaktaki yolcular ve bagajlarında incelemeler başlatıldı.”

Kaynak: Haaretz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.