Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan ile BAE, 4 milyar euroluk ortak yatırım fonu kurdu

Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 4 milyar euro değerindeki yatırımlarını ortaklaşa finanse etmek için bir yatırım fonu kurdu. Öte yandan iki ülke enerji sektöründeki işbirliklerini geliştirmek adına taahhütte bulundu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Coğrafi konumu nedeniyle Yunanistan, Ortadoğu’dan Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatında bir kapı olma potansiyeline sahip” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis dün (9 Mayıs) Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan ile bir araya geldi. Miçotakis’in ofisinden yapılan açıklamada, iki ülke arasında 4 milyar euro değerindeki yatırım için ortak bir girişim oluşturulması kararı alındığı belirtildi:

“Yunanistan Kalkınma Bankası ile Mubadala Yatırım Şirketi arasındaki işbirliğinin yenilenmesi ve 4 milyar euro tutarındaki yatırım için ortak girişimin oluşturulması iki ülke için büyük önem taşıyor.”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

“Yunanistan doğalgaz için bir kapı”

Yunanistan’ın coğrafi konumu nedeniyle Ortadoğu’dan Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatında bir kapı olma potansiyeline sahip olduğunu belirten Miçotakis, Atina ve Abu Dabi’nin gelecekte enerji alanında daha fazla işbirliği yapma konusunda mutabık kaldıklarını aktardı.

Miçotakis’in ziyarerinde ticaret, enerji, teknoloji ve sağlık alanlarında dokuz anlaşma imzalandığı duyuruldu.

“Enerji güvenliğine önem veriyoruz”

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid el Nahyan ise görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya açtğı savaş ve bölgesel konuların da ele alındığını kaydetti. Nahyan yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşın enerji alanında yarattığı sorunlara değindi ve Ukrayna’ya insani yardım ulaştırmaya hazır olduklarını belirtti.

Veliaht Prens Muhammed bin Zayid el Nahyan

Nahyan şunları söyledi:

“Bir enerji tedarikçisi olarak Abu Dabi, bu savaşın enerji piyasasında yarattığı sorunlar ile ilgileniyoruz. Ortadoğu ve Akdeniz’de yaşanan tüm sorunlara rağmen bölgemiz, kalkınma ve işbirliği açısından büyük potansiyele sahip.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.