Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Sığınmacılar Türkiye’de yaşanan servet transferi ve çalışan kesimlerin yoksullaştırılması sürecinde aparat olarak kullanıldı”- Dr. Sibel Karadağ ile söyleşi

Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi sosyal bilimci Dr. Sibel Karadağ, muhalefet ve iktidar arasında hararetlenen sığınmacıların geri gönderilmesi tartışmalarını değerlendirdi.

Karadağ, belli sermaye çevrelerine yönelik servet transferinin son birkaç yılda hızlanmasıyla, özel olarak çalışan kesimlerin, genel olarak da orta sınıfların büyük bir yoksullaşma sürecine girdiği mevcut kriz ortamını hazırlayan iktidarın ekonomi politikaları bağlamında, sığınmacıların nasıl kullanışlı aparatlar haline geldiğini anlattı.

Ankara’nın Kuzey Suriye’deki varlığını meşrulaştırmasına olanak tanıyacak şekilde AB ile Suriyelilerin geri gönderilmesi konusunda müzakereler yürüttüğünü hatırlatan Karadağ, muhalefetin konuyu sadece “geri gönderme” meselesi olarak tartışmasının sakıncalarına dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.