Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Misli.com Sultanlar Ligi’nde şampiyon, Fenerbahçe Opet’i yenen VakıfBank

Misli.com Sultanlar Ligi final serisi beşinci karşılaşmasında Fenerbahçe Opet’i 3-0’lık setlerle mağlup eden VakıfBank, seride durumu 3-2’ye getirdi ve şampiyon oldu.

VakıfBank Spor Sarayı’nda oynanan beşinci ve son maçı Fenerbahçe Opet karşısında 25-23, 25-20 ve 25-20’lik setlerle 3-0 kazanan VakıfBank, üst üste dördüncü kez Misli.com Sultanlar Ligi şampiyonu oldu. Sarı siyahlı ekip toplamda da 13. şampiyonluğuna ulaştı.

Karşılaşmaya kendi seyircisi önünde iyi başlayan VakıfBank ilk sette başa baş bir mücadele olmasına rağmen, Isabelle Haak’ın skorer oyunuyla birlikte Fenerbahçe Opet’e karşı skoru önde götürdü. İlk seti 25-23 kazanan VakıfBank, ikinci setten itibaren Gabi Guimares’in de devreye girmesiyle birlikte, Fenerbahçe Opet’e karşı kurduğu psikolojik üstünlükle beraber farkı daha da açmayı başardı. İkinci ve üçüncü setlerde 25-20’lik üstünlükle şampiyonluğa uzanan VakıfBank’ta Isabelle Haak 19 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Gabi Guimares de 18 sayı ile günün bir diğer etkili ismiydi. Fenerbahçe Opet’te ise Melissa Vargas ve Arina Fedorevtseva’nın 14’er sayıları mağlubiyete engel olamadı. 

VakıfBank’ın orta oyuncusu Zehra Güneş serinin MVP’si seçildi.

Seride son altı seti kazanarak inanılmaz bir geri dönüşe imza atan VakıfBank, unutulmayacak bir final serisini hafızalarımıza kazıdı.

İki takım adına da serinin kırılma noktası:

Fenerbahçe Opet’in serinin dördüncü maçında şampiyonluğun elinden kaydığı an ve VakıfBank’ın Tuğba Şenoğlu önderliğinde mucize geri dönüşü şampiyonluk hikayesinde öne çıkan nokta oldu. Fenerbahçe Opet seride 2-1 öndeyken kendi seyircisi önünde setlerde 2-0 öne geçtiği karşılaşmanın üçüncü setinde, şampiyonluk için yalnızca 8 sayıya ihtiyaç duyuyordu. O anlarda oyuna giren Tuğba Şenoğlu, VakıfBank’a getirdiği enerji ile birlikte tüm havayı değiştirdi. VakıfBank önce seti, sonra karşılaşmayı kazanarak seride durumu eşitledi. Yakaladığı psikolojik üstünlük ile de son maçta Fenerbahçe Opet’e şans bile tanımadan 3-0’lık skorla galip gelerek, üst üste dördüncü, toplamda 13. lig şampiyonluğu elde etti. 

Final serisinin “En değerli 6″sı:

VakıfBank’tan şampiyonluk paylaşımı:

Fenerbahçe Opet’ten ikincilik paylaşımı:

Meryem Boz’un açıklamaları:

Final serisi MVP’si Zehra Güneş’in sevinç gözyaşları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.