Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Meclis üyesi İYİ Partili Ali Kıdık: “Atatürk Havalimanı’nı yıkıyorlar”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yıkımın başladığını duyurdu. Kıdık, “Arkamda sıra sıra iş makineleri dizilmiş. Rize Havalimanı’nı açtıkları günü Atatürk Havalimanı’nı da yıktıkları gün olarak kayıtlara geçmek istiyorlar” dedi.

“Rize Havalimanı’nı açtıkları gün Atatürk Havalimanı’nı da yıkıyorlar”

Twitter’dan açıklama yapan İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, Atatürk Havalimanı’nın yıkımına başlandığını duyurdu.

“Niyet belli, zihniyet belli. Dün Katar Emiri Ankara’ya geldi, bugün Rize Havalimanı açılışı var ve bugün aynı zamanda Atatürk Havalimanı’nın yıkılmaya başlandığı gün olacak. Siz milli değil milli değerlerin düşmanısınız. Artık yoruma gerek yok niyetinizi alenen belli ettiniz!” yazan Kıdık, bir video paylaştı.

Kıdık, “Arkamda sıra sıra iş makineleri dizilmiş. Anlaşılan, bir oldu bittiyle yapılan ihale sonrası
yıkımına başlanacak. Bugün aynı zamanda Rize Havalimanı açılıyor. Yani, Rize Havalimanı’nı açtıkları günü Atatürk Havalimanı’nı da yıktıkları gün olarak kayıtlara geçmek istiyorlar”
dedi.

Bakanlar Atatürk Havalimanı’na inmek zorunda kalmıştı

Ocak ayındaki kar yağışı sırasında İstanbul Havalimanı sınıfta kalmış, pistleri kapanmıştı. İstanbul Havalimanı kapalıyken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla şehre gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı yerine Atatürk Havalimanı’na inmek zorunda kalmıştı.

İmamoğlu “heba olmasına izin vermeyeceğiz” demişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kapatılan Atatürk Havalimanı ile ilgili, “Heba olmasına izin vermeyeceğiz. 2023’ten sonra açacağız” demişti. İmamoğlu’nun bu sözlerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Atatürk Havalimanı hikayesi kapandı gitti. Zaten oranın kuzey ve güney pistinin millet bahçesi olarak yapılması için işe başlanıyor” yanıtını vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.