Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da yılın 11’i açıklandı: Lionel Messi ve Neymar listeye giremedi

Fransa Ligue 1’de yılın 11’i açıklandı. Paris Saint-Germain’in (PSG) dünyaca ünlü yıldızları Lionel Messi ve Neymar, listede yer almadı. 

Ligue 1’de yılın 11’i açıklandı

Fransa Ligue 1’de yılın en iyi 11’i açıklandı. Sezonu şampiyon tamamlayan Paris Saint-Germain’den (PSG) dört futbolcu ilk 11’de yer aldı. PSG’nin dünyaca ünlü yıldızları Messi ve Neymar, listede yer almazken; yılın teknik direktörü ise Rennes’i çalıştıran Bruno Genesio seçildi. PSG’nin dört, Olimpik Marsilya’nin üç oyuncu ile yer aldığı listede; Montpellier, Lens, Rennes ve Brest’ten birer isim bulunuyor. Yılın en iyileri, Football Observatory tarafından OPTA verilerine dayalı CIES Performans Endeksi baz alınarak belirlendi.

Ligue 1’de yılın 11’i şu isimlerden oluştu: 

Kaleci: Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain)

Savunma: Jonathan Clauss (Lens), Marquinhos (Paris Saint-Germain), William Saliba (Olimpik Marsilya), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) 

Orta saha: Seko Fofana (Lens), Aurelien Tchouameni (Monaco), Dimitri Payet (Olimpik Marsilya)

Forvet: Martin Terrier (Rennes) Ben Yedder (Monaco), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain)

Rennes’i çalıştıran Bruno Genesio, yılın teknik direktörü seçildi.

PSG’nin yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, üst üste üçüncü kez Ligue 1’de sezonun en iyi oyuncusu ödülünü kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 23 yaşındaki Fransız santrafor, bu sezon çıktığı 45 karşılaşmada 36 gol atıp, 21 de asist yaptı. 

PSG’nin İtalyan file bekçisi Gianluigi Donnarumma, yılın kalecisi ödülünü evine götürürken; Real Madrid’i UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale taşıyan Karim Benzema ise yurtdışındaki en iyi Fransız oyuncu ödülünü kazandı. 

https://twitter.com/Benzema/status/1525955829958070272?s=20&t=lthmFqHYRhcN499IHU3vnQ

Messi ve Neymar listede yer almadı

PSG’nin dünyaca ünlü yıldızları Lionel Messi ve Neymar, Fransa Ligue 1’de belirlenen yılın 11’i listesine giremedi. 

2007-2008 sezonundan bu yana ligde 20 golün altında attığı bir sezon bulunmayan Messi, PSG forması ile bu sezon hayal kırıklığı yarattı. Arjantinli yıldız, sezon boyunca 11 kez fileleri havalandırabilirken; ligde ise sadece altı gol atabildi. Lionel Messi, 13 kez ise asist yaptı. 

Neymar ise PSG forması ile bu sezon çıktığı 27 karşılaşmada 12 gol atıp, sekiz de asist yaptı. Brezilyalı yıldız, Devler Ligi’nde süra aldığı altı karşılaşmada fileleri sarsamayarak hayal kırıklığı yarattı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.