Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeterli akademisyen bulunmadığı için öğrencileri Erzurum’da eğitim gören Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, tıp fakültesine öğretim üyesi ilanı verdi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Tıp fakültesi 2018 yılında kuruldu ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başladı. AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin 73 öğrencisi bulunmasına karşın sadece 10 öğretim görevlisi bulunuyor. Bugün (16 Mayıs) Resmî Gazete’de yayımlanan ilanda AİÇÜ Tıp Fakültesi’ne yedi öğretim görevlisi daha alınacağı duyuruldu. AİÇÜ Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Üroloji, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi bölümleri bulunuyor.

Resmî Gazete’de bugün yayınlanan ilana göre AİÇÜ Tıp Fakültesine Temel Tıp Bilimleri Anatomi Anabilim Dalına (A.D.) bir Doktor Öğretim Üyesi, Temel Tıp Bilimleri Fizyoloji A.D. bir Doktor Öğretim Üyesi, Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıklar A.D. bir Doktora Öğretim Üyesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D. bir Doktora Öğretim üyesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Tıbbi Patoloji A.D. bir Doktora Öğretim Üyesi, Ortopedi ve Travmatoloji A.D. bir Doktora Öğretim Üyesi ve Halk Sağlığı A.D. bir Doktora Öğretim Üyesi alınacağını duyurdu. Alınan yedi öğretim görevlisiyle birlikte 73 öğrencisi bulunan tıp fakültesinin 17 öğretim görevlisi olacak.

Öğrenciler Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görüyor

AİÇÜ Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Üroloji, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi bölümleri bulunuyor. Üniversite yönetimi, öğrencilerin öğretim üyesi yetersizliği nedeniyle Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeye devam ettiğini ve 2020 yılının Haziran ayında yapılan Afiliye Protokolü (Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastaneleri arasında yapılan işbirliği protokolü) çerçevesinde AİÇÜ Tıp Fakültesi bünyesinde görev yapan yedi öğretim üyesinin AİÇÜ Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastalara baktığını belirtti.

AİÇÜ yönetimi, daha önce öğretim üyesi açığını kapatmak için tıp fakültesinin internet sayfasında “Tıp Fakültemiz için Akademisyenlere Davet” başlıklı bir duyuru yayınlayarak, akademisyenleri AİÇÜ Tıp fakültesine davet etmişti.

Diğer fakültelere de öğretim üyesi alınacak

Üniversite bünyesindeki diğer fakülte ve yüksekokullar için de 32 öğretim üyesi alımı için ilana çıkıldı. İlanda, Eczacılık Fakültesi bir Profesör, bir Doktora Öğretim Üyesi, Eğitim Fakültesi türkçe ve Sosyal Bilimler ölümü iki Profesör, iki Doktora Öğretim Üyesi, Fen Edebiyat Fakültesine iki Profesör, İslami İlimler Fakültesine iki profesör, bir doktora öğretim üyesi, Fen Edebiyat Fakültesine bir Doçent, üç Doktor Öğretim Üyesi,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bir Doçent,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ve Muhasebe bir Doktora Öğretim Üyesi, Spor Bilimleri Fakültesi bir Doktor Öğretim Üyesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okuluna bir Doktor Öğretim Üyesi, Yabancı Diller Yüksek Okuluna bir Doktor Öğretim Üyesi, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okuluna bir Doktor Öğretim Üyesi, Eleşkirt Meslek Yüksek Okuluna bir Doktor Öğretim Üyesi, Patnos Meslek Yüksek Okuluna iki Doktor Öğretim Üyesi, Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okuluna bir Doktor Öğretim Üyesi alınacağı duyuruldu.

Üniversite adını New York’taki Türkevi projesinde yer alan IC İçtaş İnşaat’ın sahibi İbrahim Çeçen’den alıyor

AİÇÜ ismini Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde yapılan Türkevi projesinin yapımında yer alan IC İçtaş İnşaat’ın sahibi İbrahim Çeçen’den alıyor. Memleketi Ağrı’da bir üniversite yapmanın hayali olduğunu belirten Çeçen, üniversitenin internet sayfasında yer alan açıklamasında, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’e iki defa müracaatta bulunduğunu ancak Teziç’in kendisini üç yıl oyaladığını, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik‘in ise kendisine “Kampüs yap, isme de sen karar ver” dediğini anlatıyor. Çeçen, üniversitede kendi payını göstermenin önemli olduğunu ve bu nedenle ismin Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak belirlendiğini aktarıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.