Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bebek maması bitti, Biden devreye girdi

ABD Başkanı Joe Biden, ülkede bebek maması stoklarında görülen kıtlığın ardından üretimin hızlandırılması ve denizaşırı ülkelerden mama tedarik edilmesi için Savunma Üretim Yasası’nın yürürlüğe konmasına onay verdi.

ABD’de Joe Biden yönetimi, ülke genelinde bebek maması konusunda yaşanan kıtlığa karşı Savunma Üretim Yasası’nı devreye soktu. Biden, ülkenin en büyük bebek maması fabrikasının kapanmasından sonra mama tedarikçilerinin bebek maması fabrikalarına kaynak sağlamaya öncelik vermesini kapsayan yasayı onayladı.

Biden: “Bu durumun ne kadar stresli olduğunu biliyorum”

Biden, savunma departmanına denizaşırı ülkelerden mama tedarik edebilmesi için ticari uçak kullanma yetkisi de tanıdı.

Biden, “Ülke genelinde ailelerin bebeklerine verecek yeterli mamayı bulma konusunda endişeli olduğunu biliyorum. Bir ebeveyn ve büyükbaba olarak, bu durumun ne kadar stresli olduğunu da biliyorum” dedi.

Neler olmuştu?

Michigan’daki mama üretim tesisi Abbott Nutrition’ın ürünlerini bakteriyel kontaminasyon gerekçesiyle pazardan çekmesinin ardından tedarik zincirinde aksamalar yaşanmış ve mağaza raflarındaki mama seçenekleri azalmıştı. Geçen şubat ayında, tesisin ürünlerinden birini tüketerek enfeksiyon kapan dört bebekten ikisi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.